Premjeras perspėjo medikus derybų metu negrasinti streikais | Diena.lt

PREMJERAS PERSPĖJO MEDIKUS DERYBŲ METU NEGRASINTI STREIKAIS

  • 13

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad medikų darbo užmokesčio augimas priklausys nuo to, kaip sveikatos apsaugos sektoriuje vykdomos reformos.

„Niekas nekalba, kad to nereikia daryti (kelti medikų algų), bet vėlgi mes žiūrime per dvigubą prizmę, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė premjeras. – Pirmiausia – pačioje sveikatos apsaugos sistemoje esančių įsisenėjusių problemų sprendimas ir tuo pačiu lygiagrečiai atlyginimų kėlimas pagal tai, kas yra suprojektuota ateinančių metų biudžete“.

Taip S. Skvernelis kalbėjo sveikatos apsaugos ministrui Aurelijui Verygai trečiadienio vakarą preliminariai sutarus su Lietuvos gydytojų sąjunga, kad medikų algos galėtų būti didinamos 20 proc. nuo kitų metų gegužės. Kitas medikų ir ministerijos derybų etapas suplanuotas kitą savaitę.

Matome atskiras ligonines ir atskirus pavyzdžius, kaip vadovai yra atleidžiami iš pareigų, kaip yra švaistomos biudžeto lėšos.

Tuo metu Lietuvos medikų sąjūdis teigia, kad toliau laikosi reikalavimų didinti medikų algas 30 proc. nuo sausio. Šis neformalus naujas judėjimas kritikuoja Lietuvos gydytojų sąjungą dėl prasto atstovavimo medikų interesams ir inicijavo peticiją su reikalavimu iki 2020 metų pasiekti vidutinį Europos Sąjungos šalių gydytojų atlyginimą. Šį dokumentą jau pasirašė daugiau nei 30 tūkst. žmonių.

Ministras pirmininkas sakė, kad sveikatos apsaugos sistema turi išgryninti Lietuvos ligoninių profilį, keisti principus, kaip gydymo įstaigos įsigija medicininę įrangą.

„Matome atskiras ligonines ir atskirus pavyzdžius, kaip vadovai yra atleidžiami iš pareigų, kaip yra švaistomos biudžeto lėšos. Visa tai susiję su betarpiška galimybe didinti finansavimą ir didinti finansavimą darbo užmokesčiui“, – teigė premjeras.

Kauno klinikinės ligoninės dalininkai šią savaitę nusprendė atšaukti iš pareigų šios įstaigos vadovą Gediminą Abeciūną, jį ministerija įtaria dėl 175 tūkst. eurų žalos padarymo. Pradėjus patikrinimą respublikinėje Panevėžio ligoninėje praėjusią savaitę nuo pareigų buvo laikinai nušalintas direktorius Ivanas Dorošas.

S. Skvernelis taip pat perspėjo medikus derybų metu negrasinti streikais.

„Tokia šantažo forma tikrai Vyriausybės nepaspausi“, – sakė premjeras.

Sveikatos apsaugos ministerijos skelbtais duomenimis, šių metų pirmą pusmetį vidutinis gydytojų mėnesio darbo užmokestis neatskaičius mokesčių siekė apie 1500 eurų, slaugytojų – 752 eurus.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Taikodel

Tik dabar reikalaujama kur buvot

Hasas

Cia ne tik medikai turi spausti ministrus, bet ir visi Lietuvos dirbantieji ir pensininkai. Gal laikas butu uzbaigti dirbti po 12 valandu uz minimuma?

Skvernelis žino

- medikai neverti, nes nevykdo reformų. mokytojai neverti, nes mokinių rezultatai blogi. O seimūnai VERTI - jie viską daro gerai, jų rezultatai idealūs :))))))))))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS