Premjerės patarėjas K. Lančinskas paskirtas ES misijos Somalyje vadovu | Diena.lt

PREMJERĖS PATARĖJAS K. LANČINSKAS PASKIRTAS ES MISIJOS SOMALYJE VADOVU

  • 9

Premjerės Ingridos Šimonytės patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Kęstutis Lančinskas paskirtas Europos Sąjungos (ES) pajėgumų stiprinimo Somalyje misijos vadovu.

Kaip antradienį paskelbė ES taryba, K. Lančinskas misijos vadovu bus nuo gegužės 1-osios iki gruodžio 31 dienos.

K. Lančinskas anksčiau ėjo vidaus reikalų viceministro pareigas, buvo atsakingas už krizių valdymą ir valstybės sienos apsaugą.

Jis taip pat teikė su ES susijusias ekspertines žinias Armėnijos ir Moldovos Respublikos vyriausybėms teisėsaugos tarnybų reformų klausimais ir vadovavo ES patariamajai misijai (EUAM) Ukrainoje, remiant Ukrainos valdžios institucijas teisėsaugos tarnybų, įskaitant policiją, kovos su korupcija įstaigas ir prokuratūrą, reformų srityje.

Anksčiau K. Lančinskas tarnavo policijoje, 2005–2009 metais buvo Lietuvos policijos generalinio komisaro pavaduotojas, 2009–2016 metais ėjo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pareigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

LIETUVOS PIRATAVIMĄ PRIEŠ SAVO PILIEČIUS...

Lančinskas savo ir Šimonytės patirtį perduos Smalio piratams...

Somalyje

ir Lietuvoje - daug bendru bruozu. Beistatymyste,korupcija,skurdas,bedarbyste savo pilieciams ir aukso kasyklos atvykeliams,valdziu smurtas pries piliecius,piratavimas,grasinimai aplinkinems salims. Kam,jei ne musiskiams tobulinti ir patiems tobuleti!?

Uz

musu visu biudzeta - galima net i Marsa! Ko gi nekeliauti,jei moki ne tu,o tau!?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS