Prezidentas susitiks su kandidatu į ministrus L. Kasčiūnu, teisėsaugos vadovais | Diena.lt

PREZIDENTAS SUSITIKS SU KANDIDATU Į MINISTRUS L. KASČIŪNU, TEISĖSAUGOS VADOVAIS

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį susitiks su premjerės pateiktu kandidatu į krašto apsaugos ministrus Laurynu Kasčiūnu, prieš tai su teisėsaugos institucijų vadovais aptars ministerijos pirkimus.

Kaip šią savaitę sakė šalies vadovas, su dabartiniu Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininku L. Kasčiūnu ketina aptarti Krašto apsaugos ministerijos darbų tęstinumą ir svarbių projektų įgyvendinimą.

„Žmogaus, kuris ateina dirbti ketveriems metams, uždavinių laukas atrodo visiškai kitaip, nei žmogaus, kuriam liko dirbti keli mėnesiai“, – antradienį žurnalistams Visagine sakė G. Nausėda.

L. Kasčiūno kandidatūrą premjerė Ingrida Šimonytė prezidentui oficialiai pateikė antradienį.

Prieš susitikimą su L. Kasčiūnu prezidentas su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) ir Generalinės prokuratūros vadovais aptars atsistatydinančio krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko pareiškimus apie galimą korupciją krašto apsaugos sistemoje.

Prezidento vyriausiasis patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Kęstutis Budrys teigia, kad susitikime su šalies vadovo A. Anušauskas įvardijo korupcines rizikas galbūt keliančių asmenų „tam tikrus vardus ir pavardes“.

Pasak K. Budrio, šiuos klausimus prezidentas ir ketina aptarti su STT ir prokuratūros vadovais.

A. Anušauskas šeštadienį po susitikimo su prezidentu pareiškė, kad jam „teko uždaryti duris kompanijoms“, kurios mėgino papirkinėti krašto apsaugos sistemos darbuotojus, bet šios rado kelią į Seimą.

Ministras vėliau patikslino, kad tokiais pasisakymais kelia nedeklaruojamų politikų susitikimų su lobistais problemą.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Karys

Aš asmeniškai, labai abejoju jo gabumais užimti šias pareigas.Viena dar prieš einant sąlyga turi buti,pasitikrinimo poligrafu/melo detektoriumi/.

Priminimas kasčiūnui

Frau merkel elgesys idiotizmas, antra užteks tų priėmimų gerųjų ar blogųjų, iš kur jūs galit žinot, jei yra ES kaip tokia tai nėra labdara, tai yra pasiekta žmonių darbštumu ir adekvačiais atlygiais, pensijomis bei socgarantijomis, jei tie valkatos negali savo šalyse įsivesti tvarkos tai jų problemos bet nei Europos nei Amerikos

Politologas mėgėjas

Krašto apsaugos ministras turi būti aukšto rango diplomatas, bet šitas choleriko tipo politikas, visai netinkamas tokioms atsakingoms pareigoms. Gerai, jeigu tik apsijuoksime prieš pasaulį, bet neduokdie kad tik karo neprišauktų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS