Prezidentė išvyksta į JAV susitikti su D. Trumpu | Diena.lt

PREZIDENTĖ IŠVYKSTA Į JAV SUSITIKTI SU D. TRUMPU

  • 32

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį išvyksta į Jungtines Valstijas susitikti su prezidentu Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu).

Baltijos šalių ir JAV vadovų susitikime antradienį numatoma aptarti gynybos ir ekonomikos klausimus.

Lietuva siekia užsitikrinti nuolatinį JAV karių buvimą Lietuvoje, taip pat tikimasi pažangos stiprinant oro gynybos pajėgumus.

JAV savo ruožtu turbūt pristatys Baltijos šalis kaip pavyzdį kitoms Europos valstybėms dėl gynybos biudžetų didinimo.

Vizito metu taip pat bus surengtas verslo forumas, jame numatoma pasirašyti susitarimus dėl suskystintų gamtinių dujų tiekimo iš JAV į Lietuvą.

Baltijos šalyse buvo kilęs susirūpinimas, kai D. Trumpas per rinkimų kampaniją žadėjo pagerinti ryšius su Rusija, o NATO vadino atgyvenusiu Aljansu. Lietuvos pareigūnai su nerimu stebi jo ginčus su sąjungininkais Europoje ir dažnai neprognozuojamą elgesį.

Šiemet paskelbti apklausos rezultatai parodė, kad du trečdaliai lietuvių nepasitiki, kad D. Trumpas priims teisingus sprendimus svarbiausiais politiniais klausimais.

Tačiau diplomatai ir D. Trumpo šalininkai pabrėžia, kad tapęs prezidentu jis apie NATO ėmė kalbėti palankiau, rūpinasi JAV karine galia, o jo administracijos pareigūnai Baltijos šalims rodo itin didelį dėmesį.

Pastaraisiais mėnesiais atsirado ženklų, kad D. Trumpo pozicija Rusijos atžvilgiu griežtėja – jis leido tiekti ginkluotę Ukrainai ir išsiuntė 60 Rusijos diplomatų, solidarizuodamasis su Britanija dėl buvusio šnipo apnuodijimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (32)

...

Kol Dalytė bando Vašingtone muilą parinkt, pas mus Sk.Vernelis gali Putiną pasikviest.

omen

https://youtu.be/AQqiUusn04k

U ar A

Tai kad Amerikos prezidentas visai ne Trumpas, sakyciau, aukstas ilgas vyras. Valatka verkia , kad mes rusejam, o gal anglejam, kad jau pradejom angliskai tarti lietuviskas raides
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS