Prezidentė: LRT turi būti atsparus politiniam spaudimui | Diena.lt

PREZIDENTĖ: LRT TURI BŪTI ATSPARUS POLITINIAM SPAUDIMUI

Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija turi būti atsparūs politiniam spaudimui ir interesų grupių įtakai, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Ji teigia kol kas nevertinanti Seimo laikinosios komisijos, tyrusios LRT finansinę ir ūkinę veiklą, išvadų.

„Prezidentė vertina tik konkrečius Seimo teisinius pasiūlymus. Seimo tyrimo komisija kol kas pateikė tik politinę nuomonę“,– teigiama Prezidentūros spaudos tarnybos BNS atsiųstame komentare.

„Tačiau bet koks su visuomeniniu transliuotoju susijęs teisinis reguliavimas turi atitikti konstitucinę doktriną, pagal kurią turi būti užtikrintas visuomeninio transliuotojo nepriklausomumas nuo valdžios institucijų, pareigūnų, taip pat kitų asmenų kišimosi į jo veiklą“, – tvirtina valstybės vadovė.

Trečiadienį Seimo komisija patvirtino išvadas, jose siūlo keisti LRT valdymo struktūrą bei LRT tarybos sudarymo tvarką.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Niekad

LRT nebuvo visuomeninis transliuotojas. Dešiniųjų davatkų ruporas.

Saulėlydis Nemuno vingyje

Tokiais tempais apdorojant LRT, greitai ji gali tapti Naisių Pijaus organu. Čia svarbiausia tai, kad "prieš" - tik balsai tyruose. O, tai jau pavojinga...

Anonimas

KGBiste bijo, kad gali tyrimas gali buti ir jos atzvilgiu nes turbot daugiausiai prisisikus korupcija,KGB,komunizmass ,burokevicius ir daug dar nezinomu zmoniu zudiniu, o reiketu patirti, butu gerai zinoti kokia magnolija,tulpe zydincia turime.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS