Prezidentė: mūsų Konstitucija – tai šių laikų gynybinė valstybės siena | Diena.lt

PREZIDENTĖ: MŪSŲ KONSTITUCIJA – TAI ŠIŲ LAIKŲ GYNYBINĖ VALSTYBĖS SIENA

  • 1

Ketvirtadienį, spalio 25-ąją, minima Lietuvos Respublikos Konstitucijos diena.

„Mūsų Konstitucija - tai šių laikų gynybinė valstybės siena, sauganti demokratinių vertybių principus, kiekvieno žmogaus teises ir laisves. Tai - patikima atrama, kai gyvenimas kelia naujus iššūkius. Sveikinu visus piliečius Konstitucijos dienos proga!“, - sveikindama Lietuvos žmones sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Dabartinė Lietuvos Respublikos Konstitucija buvo priimta referendumu 1992 m. spalio 25 dieną. Konstitucijos projektą prieš tai patvirtino Aukščiausioji Taryba-Atkuriamasis Seimas. Tai vienintelė Lietuvos Konstitucija, priimta referendumu. Beveik 81 proc. į referendumą atėjusių Lietuvos piliečių balsavo už Lietuvos Respublikos Konstituciją. Iš viso „taip“ pasakė beveik 1,5 milijono rinkėjų.

Prieš 26-erius metus vykusiame referendume priimtoje Lietuvos Respublikos Konstitucijoje garantuoti jos viršenybę Lietuvos Respublikos teisės sistemoje patikėta Konstituciniam Teismui. 1993 m. pradėjęs veikti Konstitucinis Teismas yra pirma tokio pobūdžio institucija per visą Lietuvos istoriją.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

prabalsavo 81% lietuvos pilieciu .........

na ,o veliau ta ,,,Konstitucija,,, deka konstitucinio teismo samanu ,orakulu ir prezidentes --tapo pajuokos objektu ,kitaip sakant konstituciniam teismuj nepriestaraujant...... beveik visi priimti Konstitucijos istatymai --buvo ir yra pazeisti tu paciu KT orakulu ir ,prezidentu -buvusiu ir esamu .... beliko tik konstitucijos virseliai ir konstitucijos istatymu pataisos......UZ KURIUOS TAUTA NEBALSVO REFERENDUMU.......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS