D. Grybauskaitė ragina politines jėgas vengti santykių aiškinimosi | Diena.lt

D. GRYBAUSKAITĖ RAGINA POLITINES JĖGAS VENGTI SANTYKIŲ AIŠKINIMOSI

  • 11

Prieš prasidedant naujam politiniam sezonui prezidentė Dalia Grybauskaitė ragina politines jėgas vengti destruktyvių ir suasmenintų santykių aiškinimosi, anot jos, dominavusių Seimo pavasario sesijoje.

„Tai, ką matėme politiniame pavasario sezone, kai politikai vietoj to, kad dirbtų, kažką kartu darytų, nebūtinai kartu, bet darytų produktyvaus, pagrinde užsiėmė destruktyviu kerštavimu, politinio erzelyno kėlimu, santykių aiškinimusi. (...) Ir jei mūsų poilitikai užsiims tik santykių aiškinimųsi, kerštavimu ir galvojimu tik apie tai, kas buvo ir ką apkaltinti, tai Lietuva nesivystys, mūsų žmonės neturės to dėmesio, kurio nusipelno, ekonomika pradės strigti ir gali būti visokiausių pasekmių“, - LRT televizijai penktadienį sakė D. Grybauskaitė.

Ji teigė kitą savaitę su Seimo valdyba žadanti aptarti svarbiausius rugsėjo 10 - ąją prasidėsiančios rudens sesijos darbus ir sakė kviesianti telktis konstruktyviam darbui kartu.

D. Grybauskaitė pripažino nesitikinti staigių politinės elgsenos permainų, ypač artėjant net keliems rinkimams, stebinti politinės brandos stoką, tačiau pabrėžė, jog esama „raudonų linijų“, kurių nevalia peržengti niekam.  

„Mes turime tuos ciklus prieš rinkimus, bet yra raudona riba, kai tai tampa absoliučiai destruktyvu ir trukdo valstybės raidai bei vystymuisi. Tą ribą reikia visiems jausti. Be abejonės, mes matome ir tikimybė yra, kad tų konfliktų bus ir interesai skiriasi, bet yra tam tikros raudonos linijos, kurių peržengti negali joks politikas“, - kalbėjo šalies vadovė.

Kitąmet vyks savivaldos, prezidento bei Europos Parlamento rinkimai. Taip pat numatoma tuo pačiu metu rengti referendumą dėl dvigubos pilietybės įteisinimo.

Pavasario sesijoje prezidentės ir valdančiosios Valstiečių ir žaliųjų partijos santykiai gerokai pašlijo, šalies vadovė yra aštriai kritikavusi ir Seimo, ir Vyriausybės veiklą, parlamentas jau rudens sesijos pradžioje turėtų svarstyti ir kelis prezidentės veto.

Tuo metu „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis svarstė, jog gali būti inicijuojamas parlamentinis tyrimas dėl D. Grybauskaitės veiksmų bendraujant su kyšininkavimu politinės korupcijos byloje kaltinamu buvusiu Liberalų sąjūdžio pirmininku Eligijumi Maisiuliu.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

slove parskoloms

ir ju docentams.

Zelemunčikas

Mūsų prezidentė labai alergiška paminklams.Perduokit tegul nebijo mirties,mes paminklo jai tikrai nepastatysim.

VENGTI ?!

Gi jie daugiau nieko kito ir nedaro ! Tada valstieciams tektu issiskirstyti po savo valscius !...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS