Prezidentė: reikia baigti korupcinį šalies valdymą | Diena.lt

PREZIDENTĖ: REIKIA BAIGTI KORUPCINĮ ŠALIES VALDYMĄ

Valdantieji turi parodyti valią pertvarkyti miškų sistemą, Registrų centrą, o opozicija – padėti įvykdyti reformas, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Ji geležinkelius, urėdijas bei registrus pavadino kovos su nomenklatūriniu valdymu ir korupcija simboliais.

„Urėdijų reforma pribrendo seniai, miškų sistemos reformavimas buvo atliktas praktiškai visoje Europoje, pas kaimynus Latvijoje, Estijoje 1999 metais. Mes vėluojame, tiek urėdijų sistema, tiek geležinkeliai, tiek Registrų centras buvo naudojamos kaip nomenklatūrinio valstybės valdymo įmonės“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė prezidentė.

Tai prioritetas visiems politikams, parodant, kad pagaliau reikia baigti su nomenklatūriniu, korupciniu šalies valdymu, ir tai yra simboliai, tiek geležinkeliai, tiek urėdijų sistema, tiek Registrų centras, tai yra simboliai kovos su nomenklatūriniu valdymu ir korupcija.

„Tai prioritetas visiems politikams, parodant, kad pagaliau reikia baigti su nomenklatūriniu, korupciniu šalies valdymu, ir tai yra simboliai, tiek geležinkeliai, tiek urėdijų sistema, tiek Registrų centras, tai yra simboliai kovos su nomenklatūriniu valdymu ir korupcija“, – pridūrė šalies vadovė.

Pasak jos, valdančioji dauguma turi parodyti valią atlikti šias reformas, o „opozicija, kuri turi garbės ir supratimo, turi padėti įvykdyti šias reformas“.

Klausiama, ar, jos vertinimu, šiame kontekste įvykęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos deleguoto premjero Sauliaus Skvernelio ir opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininko Gabrieliaus Landsbergio susitikimas gali reikšti pokyčius valdančiojoje koalicijoje, D.Grybauskaitė sakė susitikimo nevertinsianti.

Anot jos, svarbiausia, kad Seimas pavasario sesijoje pritartų projektams dėl minėtų reformų.

„Mes matysime, pavasario sesijoje prasideda rimtų reforminių projektų teikimas, balsavimas parodys, ar dauguma pakankamai tvirta, ar reikia flirto su dar kažkuo. Man svarbiausia, kad reformos vyktų, kad dauguma sugebėtų susitarti su bet kuo, kad tos reformos būtų įgyvendintos“, – į klausimą apie „valstiečių“ ir konservatorių flirtą atsakė prezidentė.

Trečiadienį Vyriausybėje įvyko neskelbtas premjero S.Skvernelio ir G.Landsbergio susitikimas, kurio jie išsamiai nekomentavo. Susitikimas įvyko G.Landsbergiui anksčiau šią savaitę pareiškus, jog konservatoriai yra pasirengę remti švietimo reformas ir valstybės įmonių, įskaitant urėdijų, pertvarką, jei jų nepalaikys socialdemokratai ir kai kurie „valstiečiai“.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

......

Kauno miesto savivladybėje dirbdama viena ponia praturtėjo.Ji neteisėtai atgavo nekilnojamojo turto,namo dalį,nors jai nepriklausė.Tas turtas buvo senelio tetos,tačiau sugebėjo įrodyti kad jai priklauso.Kita istorija,kaip rajono tarybos narys ”atgauna” išlikusi nekilnojamąjį turtą,nors Smetonos laikais paimta paskola iš Lietuvos banko buvo negrąžinta iki karo ir po karo,Namas medinis ,jo dalį perstatinėjo valstybė,skola neatiduota ,neturėjo būti nekilnojamas turtas gražintas,bet gražino.Tokių praturtėjimo pavyzdžių Lietuvoje labai daug.Kas dirbo,dirba valstybės turto skyriuose ,praturtėja ir praturtėjo iki šių laikų,niekas juos ,nusikaltėlius nesustabdo.

aukso zodziai

matomai prezidentei sazine prabilo ir zada skubos tvarka atsistatydint, kartu su savim pasiimdama ir visa savo korumpuotu kysininku aferiugu variugu elitiny kolektyva

mėta

o tai ar reikėjo laukti antros kadencijos pabaigos, kai tai galima būtų pareikšti? Ar prieš septynerius metus nebuvo tokio valdymo?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS