Prezidentė Turkijoje atidarys verslo forumą | Diena.lt

PREZIDENTĖ TURKIJOJE ATIDARYS VERSLO FORUMĄ

  • 6

Prezidentė sekmadienį išvyksta darbo vizito į Turkiją, kur atidarys verslo forumą.

„Turkijoje svarbiausias klausimas bus vadinamoji ekonominė diplomatija - tai yra, kaip galėtume paskatinti ekonominius ir prekybinius ryšius su šia valstybe, kaip turėtume investuoti į šių ryšių plėtojimą“, - Žinių radijui antradienį sakė prezidentės Dalios Grybauskaitės vyriausioji patarėja užsienio politikos klausimais Jovita Neliupšienė.

Anot patarėjos, Stambule Lietuvos ir Turkijos verslo forumas rengiamas augant verslininkų domėjimuisi bendradarbiavimo galimybėmis.

„Labai džiugu, kad susidomėjimas yra didelis ir augantis, to domėjimosi kryptys yra gana įvairios, pradedant transporto ir logistikos sritimi, taip pat, žinoma, didelės pridėtinės vertės gamyba, IT sektorius, telekomunikacijos, biotechnologijos - tų sričių daug yra“, - sakė J.Neliupšienė.

Patarėjos teigimu, siekdama pristatyti Lietuvos verslo galimybes D.Grybauskaitė Turkijos prezidentui ketina padovanoti lietuviškų sūrių rinkinį.

Pasak J.Neliupšienės, šio vizito metu su Turkija bus pasirašomi susitarimai dėl bendros ekonominės prekybos komisijos įsteigimo, dėl bendradarbiavimo sveikatos apsaugos srityje ir bendradarbiavimo Europos integracijos srityje.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

motas

Kas cia per velniava?Neigiamai balsojam,o uz NE?Auuuu!Demokratija!

Liežuvis

Viską parodo..

taip taip

Lietuvos eurokolchozo pirmininke iesko kur pinigu uzdirbti Nepatiko ramus gyvenimas Boba it afrikoj boba .Vis tiek ne zmogus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS