Prezidentė vyks į Davoso ekonomikos forumą | Diena.lt

PREZIDENTĖ VYKS Į DAVOSO EKONOMIKOS FORUMĄ

  • 14

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Pasaulio ekonomikos forume Davose diskutuos apie kibernetinį saugumą ir moterų lyderystę.

„Valstybių vadovai kartu su didžiausių pasaulinių kompanijų lyderiais diskutuos kaip stiprėjant globalizacijai užtikrinti patikimą kibernetinę erdvę, kuri prisidėtų prie valstybių ir visuomenių gerovės bei saugumo“, – antradienį pranešė prezidentės spaudos tarnyba.

D. Grybauskaitė taip pat dalyvaus JAV įtakingo leidinio „The New York Times“ inicijuotoje diskusijoje apie moterų lyderystę.

„Šios diskusijos tikslas atkreipti globalios visuomenės dėmesį, kad moterų vaidmuo tiek politikoje, tiek versle stiprėja nepakankamai greitai“, – teigia Prezidentūra.

Anot pranešimo, pastebimos netgi priešingos tendencijos – imant 500 didžiausių ir sėkmingiausių pasaulio verslo kompanijų, moterų vadovių per praėjusius metus jose sumažėjo 25 proc.

Prezidentė kartu su Jungtinių Tautų vyriausiąja komisare žmogaus teisių klausimams, buvusia Čilės prezidente, Kandos užsienio reikalų ministre bei verslo ir kultūros veikėjomis „diskutuos kaip tokią padėtį pakeisti, kad moterų lyderystė tolygiai stiprėtų visose gyvenimo srityse“, rašoma pranešime.

Prezidentės darbotvarkėje taip pat numatytas susitikimas su Europos branduolinių tyrimų organizacijos CERN atstovais dėl dviejų mokslo inkubatorių steigimo Vilniuje ir Kaune.

Į Davosą prezidentė vyksta trečiadienį. 

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Iš komentarų - išvada

Baigs prezidentavimą visiškai tautos negerbiama

...

Na, kaip gi Davosas be rusų agentų...

Kkkl

Lietuvos niekintoja galėtų ir nebegrįžti,ir tai būtų šventė tautai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS