Prezidentui V. Adamkui sukanka 91-eri | Diena.lt

PREZIDENTUI V. ADAMKUI SUKANKA 91-ERI

Kadenciją baigusiam prezidentui Valdui Adamkui šį penktadienį sukanka 91-eri.

Ketvirtadienį ta proga Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje, kur vaikystėje mišioms patarnavo ir kadenciją baigęs prezidentas, atidengta tai liudijanti atminimo lenta.

Prezidentas teigė esantis dėkingas už laiką, praleistą šioje tarnystėje. Gimęs Kaune 1926 metais V. Adamkus 1949-aisiais atvyko į Jungtines Valstijas, kur praleido keturis dešimtmečius. Ten įsitraukė į politinę veiklą, tapo Jungtinių Valstijų Aplinkos apsaugos agentūros administratoriumi.

Vis dažniau ėmė lankytis Lietuvoje, o nuo 1993-ųjų pradėjo aktyviai dalyvauti atkurtos Lietuvos politiniame gyvenime. 1998 metais tapo Lietuvos prezidentu, 2004 metais išrinktas antrajai kadencijai.

Prezidentui yra įteiktas aukščiausias valstybės apdovanojimas – Vytauto Didžiojo ordinas su aukso grandine. Gimtadienio išvakarėse prezidentas LRT RADIJUI sakė, kad džiaugiasi sulaukęs tokio amžiaus.

Richardo Jonaičio interviu su V. Adamku LRT RADIJO laidoje „Švelnūs tardymai“.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Pirmiausia tai

SU GIMIMO DIENA . ILGIAUSIU METU. Na laiko mes niekas sustabdyti negalim,bega tie meteliai. Taciau Jus atrodote gerai,sveikai ,tai ir belieka palinketi dziaugtis gyvenimu dar labai ilgai,sveikatos ir meiles Jums.

valdas

Garbe Jums Prezidente

N

Sveikinimai prezidentui! Tai tikrai šio vardo vertas žmogus, sektinas pavyzdys ir tautos pasididžiavimas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS