R. Karbauskis: mano vaikai ir anūkas yra skiepijami | Diena.lt

R. KARBAUSKIS: MANO VAIKAI IR ANŪKAS YRA SKIEPIJAMI

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis sako esąs už skiepus, tačiau jis nepritaria kai kurių Seimo narių viešam skiepijimuisi ir vadina tai viešųjų ryšių akcija.

„Turiu galvoje opozicijos atstovą Gabrielių Landsbergį, kuris būdamas toks jaunas skiepijasi iš naujo. Man atrodo, kad pagal jo amžių, jeigu jis negėrė ir nerūkė, dar tas skiepas turėtų veikti. Jeigu žmogus iš tikrųjų nėra tikras tuo, tai pirmiausia pasitikrina, ar yra išlikęs imunitetas, padarydamas kraujo tyrimą. Mes turime žmonėms pasakyti, kad jeigu jums kyla abejonių tam tikrame amžiuje, ar turite imunitetą, tai reikia pasitikrinti kraują, o ne pulti daryti skiepų ir nerodyti pavyzdžio, nes Seimo nariai yra tam tikras pavyzdys. Tai jo elgesys nėra solidus“,- antradienį Seime žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Jo nuomone, G. Landsbergis viešai pasiskiepijęs nuo tymų, „parodo truputį neteisingą kelią kaip reikia rūpintis savo sveikata“.

Aš esu už vakcinavimą, už skiepus, mano vaikai ir mano anūkas yra skiepijami, ir aš pasisakau už skiepus.

„Valstiečių“ lyderis R. Karbauskis taip pat mano, kad Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narys Dainius Kepenis, kalbėdamas apie skiepus, ne visai tiksliai parenka žodžius.

„Aš esu už vakcinavimą, už skiepus, mano vaikai ir mano anūkas yra skiepijami, ir aš pasisakau už skiepus. Bet kad sveika gyvensena padeda išsaugoti imunitetą paskiepytam žmogus ilgesnį laiką, tai yra tiesa, ir apie tai bando šnekėti D. Kepenis, ne visai tiksliai pasirinkdamas žodžius“, - sakė R. Karbauskis.

Kaip ELTA jau skelbė, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nariai Kęstutis Masiulis ir Andrius Kupčinskas traukiasi iš Seimo Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos nario Dainiaus Kepenio vadovaujamos Sveikos gyvensenos komisijos.

Jie pareiškė, kad nemato prasmės dirbti Sveikos gyvensenos komisijoje, kuriai vadovauja „labai energingas, tačiau keistų pseudomokslo idėjų kupinas D. Kepenis, o jo iniciatyvos, nukreiptos prieš skiepus, buvo paskutinis lašas“.

Seimo Sveikos gyvensenos komisijoje dirba 10 parlamentarų. Jai vadovauja D. Kepenis, jo pavaduotoja yra Dovilė Šakalienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS