R. Karbauskis: tikras palaikymas „valstiečiams“ paaiškės per EP rinkimus | Diena.lt

R. KARBAUSKIS: TIKRAS PALAIKYMAS „VALSTIEČIAMS“ PAAIŠKĖS PER EP RINKIMUS

Tikra situacija dėl to, kiek žmonių palaiko Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą paaiškės Europos Parlamento rinkimuose, kuriuose nedalyvaus komitetai, sako partijos lyderis Ramūnas Karbauskis.

„Kiek mūsų potencialių rinkėjų balsuotų nacionaliniuose rinkimuose, sužinosime už pusantro mėnesio, kai vyks Europos Parlamento rinkimai – kiek tų rinkėjų būtų Kaune, Šiauliuose ir kitose vietose, jeigu nebūtų komitetų“, – posėdyje kalbėjo R. Karbauskis.

Minėtuose miestuose rinkimus laimėjo rinkimų komitetai. Kaune „valstiečiai“ savo kandidato į merus nekėlė ir palaikė su visuomeniniu komitetu kandidatavusį Visvaldą Matijošaitį.

Kiek mūsų potencialių rinkėjų balsuotų nacionaliniuose rinkimuose, sužinosime už pusantro mėnesio, kai vyks Europos Parlamento rinkimai – kiek tų rinkėjų būtų Kaune, Šiauliuose ir kitose vietose, jeigu nebūtų komitetų.

Ketvirtadienį Kaune vyksta išplėstinis Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos tarybos posėdis, kuriame dalyvauja išrinkti savivaldybių tarybų atstovai bei kandidatai į Europos Parlamentą.

Posėdyje dalyvavo ir premjeras Saulius Skvernelis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas į prezidentus.

Jis teigė, kad „valstiečiai“, padidinę mandatų skaičių savivaldoje, pelnytai gali būti laikomi rinkimų laimėtojais.

„Mes išaugome ir mandatais, ir merais. Ir jeigu dar būtų lydėjusi šiek tiek didesnė sėkmė – galbūt pritrūko mūsų bendro įsijungimo – mano, Ramūno (Karbauskio-BNS), kitų žmonių. Jeigu būtų buvę mažiau mėšlo, kurį pylė ant mūsų atskirų stiprių kandidatų, jeigu nebūtume patikėję, kad yra tradiciniai rajonai, kuriuos mes ir taip laimėję, įvertinę tas grėsmes, šiandien merų būtų gerokai daugiau“, – kalbėjo jis.

Jis taip pat dėkojo „valstiečių“ atstovams, vykdžiusiems „sunkų, alinantį, nedėkingą“ darbą renkant parašus jo kandidatūrai paremti.

„Noriu, kad jūs perduotumėte tiems žmonėms, kurių šiandien čia nėra, mano asmeninį nuoširdų ačiū, už tą darbą, kurį jie padarė: sunkų, alinantį, nedėkingą, bjaurų, šlykštų kai kada, bet sukandę dantis ėjo, skambino, beldėsi į širdis ir į protus, ir padarė“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Į susirinkusiuosius kreipėsi ir krepšininkas Šarūnas Marčiulionis, jis dėkojo „valstiečiams“ už pasitikėjimą jį iškėlus kandidatu į Europos Parlamentą.

„Labai ačiū, kad esu šičia jūsų dėka“, – kalbėjo jis.

Š. Marčiulionis į „valstiečių“ sąrašą įrašytas antruoju numeriu po europarlamentaro Bronio Ropės.

Kovą vykusiuose savivaldos rinkimuose merais išrinkti šeši „valstiečių“ atstovai: Ausma Miškinienė Lazdijuose, Bronius Markauskas Klaipėdos rajone, Vytautas Jareckas Biržų rajone, Antanas Bezaras Šiaulių rajone, Erlandas Galaguzas Visagine ir Povilas Žagunis Panevėžio rajone.

Savivaldybių tarybose „valtiečiai“ pelnė dar 217 mandatų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tomas

O ką ten veikti gandragalviams? Pasiųsime Paksą, Guogą, Tomaševskį, Uspaskichą, Mazuronį, Kirkilą - tai bent komandą turėsime. Gal ir EK pirmininku išrinks?

ir nudegsit

va ten

Anonimas

VELU !!!!!!!!!!!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS