R. Vilpišauskas: G. Nausėda pasitraukė dėl rizikos pralaimėti I. Šimonytei | Diena.lt

R. VILPIŠAUSKAS: G. NAUSĖDA PASITRAUKĖ DĖL RIZIKOS PRALAIMĖTI I. ŠIMONYTEI

Politologas Ramūnas Vilpišauskas sako, kad ekonomistas Gitanas Nausėda atsisakė varžytis dėl konservatorių nominacijos prezidento rinkimuose, įvertinęs riziką pralaimėti Seimo narei Ingridai Šimonytei.

„Šios dienos I. Šimonytės paskelbimas, manau, ir buvo viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl G. Nausėda nutarė juose nedalyvauti – jei gautų mažesnį palaikymą, tai jau būtų bloga žinia jam ir potencialiems rinkėjams“, – BNS pirmadienį sakė Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto direktorius.

„Tai G. Nausėdos atveju komplikuoja rinkiminę konkurenciją, nes bent iš dalies ir jo, ir I. Šimonytės elektoratas persidengia“, – teigė R. Vilpišauskas.

G. Nausėda viešame laiške pareiškė, kad rinkimuose nesieks konservatorių paramos, nes ji verstų visuomenę abejoti jo siekiu rinkimuose dalyvauti  su savarankiška rinkimų programa ir komanda.

Ar dažnai racionalus žmogus, ypač ekonomistas, siekdamas kokio nors tikslo renkasi sudėtingesnį kelią?

„Esu sąžiningas ir nuoširdus visų rinkėjų atžvilgiu, todėl renkuosi sudėtingesnį nepriklausomo kandidato kelią, ne tik deklaruodamas, bet ir realiai, nuosekliai ir kantriai siekdamas įvairių pažiūrų ir socialinio statuso žmonių paramos“, – feisbuke rašė G. Nausėda.

R. Vilpišauskui šie argumentai sukėlė abejonių.

„Ar dažnai racionalus žmogus, ypač ekonomistas, siekdamas kokio nors tikslo renkasi sudėtingesnį kelią?“, – svarstė R. Vilpišauskas.

Dėl konservatorių paramos I. Šimonytė varžysis su diplomatu Vygaudu Ušacku. R. Vilpišausko teigimu, pastarasis turbūt yra tvirtai apsisprendęs dalyvauti prezidento rinkimuose iki pabaigos.

„Jis tikisi perimti kažkiek balsų iš tų keltų Tėvynės sąjungos skyrių kandidatų, kurie jau nebedalyvauja. Gali būti, kad jo išskaičiavimas yra pamėginti konkuruoti su I. Šimonyte, o net jei ir ji turės didesnį palaikymą pirminiuose rinkimuose, jis vistiek toliau tęs rinkiminę kovą“, – sakė politologas.

Konservatoriai dėl kandidato prezidento rinkimuose turėtų apsispręsti lapkritį. Kandidatą galės rinkti ir partijos nariais nesantys žmonės, užsiregistravę iš anksto.

Prezidento rinkimai vyks kitų metų  gegužę.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

patikslinkit

...kokia to pono politinė patirtis? Jokios. Gal ir gerai jis bankui patarinėjo, kad dabar turim tokį rezultatą? Lietuvos žmogus, leisdamas Bankui disponuoti per gyvenimą sukauptomis santaupomis ir krautis pelnus, bet su jais nesidalinti, dar turi primokėti, jei tikrajam pinigų savininkui prireikia iš banko pasiimti per mėnesį daugiau nei 600 EURŲ SAVO NUOSAVYBĖS.

perskaitykit

straipsnį ,,Ironiškoji II dalis apie Gitaną Nausėdą,,

ir

dar atsiranda /runkelinio/ asocialo tikincio matriarchatu ir ju vagystemis tik uz Usacka ir jokiu abejoniu ir nebukit idijotais ir mafijos pataikunais nes ir patys kentesit nuo ju.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS