P. Gražulis per „tvarkiečių“ tarybos posėdį: prezidentu bus siūloma kelti R. Paksą | Diena.lt

P. GRAŽULIS PER „TVARKIEČIŲ“ TARYBOS POSĖDĮ: PREZIDENTU BUS SIŪLOMA KELTI R. PAKSĄ

Seimo narys Petras Gražulis sako, kad sekmadienį Šiauliuose planuotas „Tvarkos ir teisingumo“ tarybos posėdis įvyko, o jame, be kitų klausimų, nuspręsta rugsėjį vyksiančiuose partijos pirmininko rinkimuose ir artėjančiuose prezidento rinkimuose kelti Rolando Pakso kandidatūrą.

Parlamentaras teigia, kad į tarybos posėdį susirinko pakankamai partijos pirmininkui Remigijui Žemaitaičiui oponuojančių partiečių, jog jis būtų laikomas sėkmingu. Pats R. Žemaitaitis tvirtina, kad, jo žiniomis, posėdis turėtų būti paskelbtas neįvykusiu, nes į jį nesusirinko sprendimams priimti reikalingas kvorumas.

„Taip, (tarybos posėdis – BNS) įvyko, buvo 64 nariai, kvorumas buvo. Priimti sprendimai visais klausimais“, – BNS sekmadienį teigė P. Gražulis.

Partijos Šiaulių skyriaus pirmininkė Jūratė Šivickienė BNS patvirtino, kad kvorumas buvo, todėl tarybos posėdis laikomas įvykusiu.

Anot P. Gražulio, taryba rugsėjo pabaigoje vyksiančiam partijos kongresui siūlys į partijos pirmininko postą sugrąžinti R. Paksą, taip pat kelti jo kandidatūrą kitais metais pavasarį vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

Seimo narys taip pat tvirtina, jog taryba nusprendė atstatyti jo narystę partijoje paskelbdama, kad balsavimas dėl narystės sustabdymo buvo neteisėtas.

P. Gražulio narystė partijoje buvo stabdoma paaiškėjus, kad jis turi nesantuokinį vaiką.

„Dėl mano narystės, kadangi buvo remtasi drausmės komisijos išvadomis, pasakyta, kad mano narystė nebuvo sustabdyta, nes balsavimo rezultatai buvo suklastoti. Įpareigojo (Seimo – BNS) frakciją iki rugsėjo 27 dienos mane sugrąžinti. Rytoj ar kitą dieną teiksiu prašymą, kad būčiau grąžintas į frakcijos narius“, – kalbėjo parlamentaras.

Jo teigimu, partijos drausmės komisijai nuspręsta perduoti nagrinėti R. Žemaitaičio elgesį. Taip pat iš rinkimų štabo vadovo pareigų nuspręsta atleisti Vytautą Kamblevičių, o vietoje jo išrinkti Sigitą Karbauską.

R. Žemaitaitis BNS teigė, kad partijos tarybos posėdis turėtų būti laikomas neįvykusiu, o visus sprendimus partija priims rugsėjo 29 dieną vyksiančiame partijos kongrese.

Remigijus Žemaitaitis

„Negalėjo kvorumo būti, vakar (šeštadienį – BNS) apskambinau visus 104 tarybos narius, tik 34 sakė, kad dalyvaus“, – sekmadienį sakė R. Žemaitaitis, pats nedalyvavęs tarybos posėdyje Šiauliuose.

„Rugsėjo 29 dieną bus kongresas ir ten bus visi atsakymai. (...) Tarybai turėjo pirmininkauti mano paskirtas pavaduotojas, tad jau vien jo nebuvimas reiškia, kad posėdis buvo neteisėtas“, – pridūrė „tvarkiečių“ lyderis.

R. Žemaitaičio teigimu, pagal nustatytą tvarką kitą savaitę taryba turėtų pateikti įrodymus, jog kvorumas buvo.

„Pasirašoma privalomu būdu, turi priduoti sekretoriatui. Jie rytoj (pirmadienį – BNS) privalės pateikti parašus. Įtariu, kad gali būti pasirašę žmonės, kurie nėra tarybos nariai“, – svarstė „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas.

R. Paksas negali dalyvauti prezidento ir Seimo rinkimuose nuo 2004 metų, kai per apkaltą buvo pašalintas iš prezidento pareigų. Konstitucinis Teismas pripažino, kad jis sulaužė priesaiką ir šiurkščiai pažeidė Konstituciją, kai išimties tvarka savo finansiniam rėmėjui Jurijui Borisovui suteikė Lietuvos pilietybę.

Iš partijos pirmininkų R. Paksas pasitraukė 2016 metais, jo vietą tuomet užėmė R. Žemaitaitis.

Rašyti komentarą
Komentarai (29)

Kiesa

Tiem beprociam kurie varo ant Pakso,pasakykit mulkiai kiek Paksas padare Lietuvai zalos su tuo Borisovu,aisku nieko,tik gavo pinigu rinkimam,aisku ne vagis tebuvo ir neturejo prisivoges,o kiek kiti tipo prezidentai pridare Lietuvai zalos,milijardais...ir dar tebesedi,tik aisku ne kalejime.Paksas geriausia Lietuvos iseitis dabar is tu visu kurie ten planuoja but prezidentais

Įdomiai čia

Gražulis siūlys į pirmininkus tapšnotoją? Lyg tai visi užmiršo kaip jis užpykes ka partija už jį nemitinguoja išėjo von iš pirmininkų? O kad anas vieną dieną palakes su Borisovu paskyrė tą savo pavaduotoju o paskui ant rytojaus paxmielo atšaukė atgal iš pareigu?.Cirkinnkai jie.Ir jeigu TTpartija nori nors kiek atsipaipalioti ir sustiprėti turi rinkti normalu pirmininka.Tik ne Paxsių.Jo traukinys jau u-tiu-tių..

Anonimas

Zelemunčikai, tai ar atskleisi kuriai agentūrai čia dirbi? Gi matosi, kad esi invalido vežimėlyje sėdintis agentas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS