Ragina L. Kasčiūną nutraukti ryšius su politikais iš „Alternatyva Vokietijai“ | Diena.lt

RAGINA L. KASČIŪNĄ NUTRAUKTI RYŠIUS SU POLITIKAIS IŠ „ALTERNATYVA VOKIETIJAI“

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis netinkamu ir netoleruotinu laiko Seimo nario Lauryno Kasčiūno kvietimą į Lietuvą atvykti, jo teigimu, radikalios, prorusiškos, antieuropietiškos partijos „Alternatyva Vokietijai“ politikams Christianui Wirthui ir Nicolei Hochst.

Išplatintame spaudai pranešime konservatorių lyderis teigia, kad toks kvietimas prasilenkia su konservatorių vertybine pozicija ir politine linija.

„Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai yra proeuropietiška politinė jėga, taip pat kaip ir Vokietijos Krikščionių demokratų sąjunga (CDU), priklausanti Europos liaudies partijos (EPP) šeimai, palaikanti gilesnę Europos Sąjungos integracijos kryptį. Tai esame ne kartą fiksavę Tėvynės sąjungos ir Lietuvos krikščionių demokratų susijungimo deklaracijoje, tai akcentavome rinkimų programoje, dar kartą pabrėžėme ir paskutinėje partijos Taryboje. Tai yra mūsų principinė vertybinė ir moralinė pozicija, kurios laikomės ir keisti neketiname. Todėl su mūsų partija siejamų politikų kvietimas į Lietuvą atvykti radikalios, antieuropietiškos, prorusiškos partijos „Alternatyva Vokietijai“ politikams yra visiškai prasilenkiantis su partijos vertybine pozicija ir politine linija. Aš suprantu, kad kartais artėjant rinkimams politikus gali „užnešti ant posūkio“. Tačiau tokiais svarbiais klausimais, kaip eurointegracija ar nebendradarbiavimas su antieuropietiškomis partijomis Europoje, skirtingų linijų, nei oficialioji, negali būti“, - teigia G. Landsbergis.

G. Landsbergis ragina L. Kasčiūną ir kitus šio susitikimo organizatorius kuo skubiau nutraukti visus ryšius su „Alternatyva Vokietijai“ politikais, nedalyvauti jokiuose oficialiuose ar neoficialiuose susitikimuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

dzukeliai

Model niekas near a so a pie kasciuno teva ka dirbo ir kuommmm buvo

VYTAUTAS

veryga gydyk tuos ligonius.Juk jie pagal tavo specialyb3.

Anonimas

du brudai su ožio apmyštom galvom
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS