R. Ačas antrą kartą atlaikė balsavimą dėl nepasitikėjimo | Diena.lt

R. AČAS ANTRĄ KARTĄ ATLAIKĖ BALSAVIMĄ DĖL NEPASITIKĖJIMO

Raseinių rajono savivaldybės administracijos direktorius Remigijus Ačas antrą kartą per mėnenį atlaikė balsavimą dėl nepasitikėjimo.

Per slaptą balsavimą ketvirtadienį už nepasitikėjimą R. Aču balsavo 11 iš 25 tarybos narių, už pasitikėjimą – vienas, kiti 13 biuletenių pripažinti sugadintais.

Dar iki slapto balsavimo posėdyje perskaitytas R. Ačo kreipimasis į policiją prašant pradėti tyrimą dėl galimo susitarimo balsuojant pažymėti slapto balsavimo biuletenius. Esą tai organizavo partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas taryboje Petras Vežbavičius.

Pats P. Vežbavičius neneigė, kad vyko dalies tarybos pasitarimas dėl balsavimo, tačiau aiškino nevykdęs neleistinos veiklos.

„Tikrai aš per tą susitikimą bendruomenės salėje padalijau būtent biuletenio pavyzdį, kuris nėra paslaptyje, atspausdinau 13 egzempliorių ir padaviau, kad nesuklystume, nes yra skirtumas tarp praeito karto ir šito. Praėjusį kartą pirma buvo parašyta „pasitikiu“, o antras buvo „nepasitikiu“, dabar – „ nepasitikiu “ ir „pasitikiu“. Todėl tiesiog pasišnekėjome, ir tuo visi reikalai pasibaigė“, – teigė jis.

R. Ačo atleidimą inicijavo savivaldybės opozicija ir dalis valdančiųjų. Jam tarybos posėdyje išsakyta priekaištų dėl neva netesėtų pažadų į Raseinius pritraukti investicijų, supainiotų interesų ir kitų klausimų.

R. Ačas kaltinimus vadino dviejų pusių kova – esą varžosi dabartinė ir į valdžią besiveržianti nauja koalicija.

„VTEK nėra šventa karvė“, – taip pat sakė R. Ačas, komentuodamas jam nepalankų Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sprendimą.

Etikos sargai gruodį pripažino, jog buvęs Seimo narys R. Ačas supainiojo interesus, kai birželį dalyvavo savivaldybės taryboje rengiant ir teikiant svarstyti sprendimą, tiesiogiai susijusį su Raseinių krašto ateities sąjūdžiu „Rasai“. Anot VTEK, R. Ačas tuo metu buvo šios asociacijos valdybos narys. Pasak VTEK, narystės sustabdymas nėra prilygintinas išstojimui iš asociacijos, kai ryšys su juridiniu asmeniu yra formaliai nutraukiamas ir asmuo praranda asociacijos įstatuose ar kituose teisės aktuose jam nustatytas asociacijos nario teises.

VTEK dar aiškinasi, kad R. Ačas neprotegavo svainio ir jo vadovaujamos bendrovės. Tyrimas dėl R. Ačo pradėtas po žiniasklaidos paskelbtos informacijos, kad savivaldybės skelbtą Raseiniuose esančio medinio pastato likvidavimo konkursą laimėjo automobilių dalimis prekiaujanti Tauragės įmonė „Argimetas“ ir subrangą patikėjo bendrovei „Agrorema“, jai vadovauja R. Ačo svainis Orestas Jankauskas. Pastarasis taip pat dirba vairuotoju savivaldybės administracijoje.

Tarybos nariams priekaištaujant dėl neskaidrių viešųjų prikimų rajone ir administracijos direktoriaus rūpinimosi savo aplinkos interesais, R. Ačas ragino tarybos narius patiems nekelti skandalų užsakomaisiais rašiniais spaudoje.

„Kada dabar Prienus rodo, Ballai (Bolai) ten atvažiavo žaisti, Prienų meras važiuoja ir kviečia investicijas, gal iš Amerikos ateis, kada matome Uteną, ten prekybos centrą dainininkas nusipirko, jam rašo toliau meras, kad investicijos ateitų, jūs kalbate apie Viduklės parką – investuokite, kas jums neleidžia?“ – tarybos nariams ketvirtadienį kalbėjo R. Ačas.

Taryba dėl nepasitikėjimo R. Aču balsavo ir praėjusių metų gruodžio pabaigoje, tuomet jis nepasitikėjimą atlaikė vieno balso persvara.

Raseinių meras „darbietis“ Algirdas Gricius BNS ketvirtadienį po balsavimo sakė, kad taryba dėl pasitikėjimo meru gali balsuoti ir dar kartą.

„R. Ačas jau turi vieną nepalankų VTEK įvertinimą, jeigu gaus dar vieną nepalankų, tada reikštų, kad tarybos nariai ignoruoja valstybės įstatymus saugodami tam tikrą asmenį (...). Aš, kaip meras, tikrai teiksiu dar kartą tarybai balsuoti, jeigu bus neigiamos VTEK išvados“, – teigė meras.

Anot jo, didelis sugadintų biuletenių kiekis rodo, kad žmonės yra neapsisprendę. Jis taip pat sakė, kad dalyvavo minėtame pasitarime, per kurį dalyti biuletenių pavyzdžiai, tačiau sakė jame nebuvus neteisėto susitarimo neleistinai žymėti biuletenius.

„Galiu atsakingai pareikšti, kad ten jokio susitarimo nebuvo“, – sakė A. Gricius ir pažymėjo, kad apsitarimas, kaip balsuoti, politikoje yra priimtinas.

Administracijos vadovas yra buvęs „tvarkietis“, prieš kelerius metus jis mero rinkimuose nesėkmingai kandidatavo kaip rinkimų komiteto „Tavo Raseiniai“ atstovas. Raseinių administracijos direktoriumi R. Ačas  paskirtas 2016 metų gruodį, kai baigė savo kaip Seimo nario kadenciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

S

Vienintelis kelia rinkėjas, kuris turi nebalsuoti už tų partijų narius į savivaldą kurie atsivedė šį nepageidautiną tipą linkusį vogti mokesčių mokėtojų pinigus.

Laima

Būtų padorus,išeitų pats

Algis

Nenuskandinamas???
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS