Savivaldybių tarybų rinkimuose varžysis apie 14 tūkst. kandidatų | Diena.lt

SAVIVALDYBIŲ TARYBŲ RINKIMUOSE VARŽYSIS APIE 14 TŪKST. KANDIDATŲ

  • 1

Savivaldybių tarybų rinkimuose varžysis apie 13,8 tūkst. kandidatų, į mero postą pretenduoja 417 politikų.

Pareiškinius dokumentus rinkimams buvo pateikę per 14 tūkst. pretendentų, tačiau keli šimtai buvo išbraukti dėl pavėluotai pateiktų deklaracijų, nuslėpto teistumo, kitoje savivaldybėje deklaruotos gyvenamosios vietos ir t. t.

Taip pat keli rinkimų sąrašai sugriuvo, nes išbraukus kandidatus juose nebeliko reikalaujamo kandidatų skaičiaus. Įstatymas numato, kad sąraše kandidatų negali būti mažiau negu pusė renkamų tos savivaldybės tarybos narių.

Iš viso 60-yje savivaldybių partijos ir visuomeniniai rinkimų komitetai kelia per 460 kandidatų sąrašų. Galutinius kandidatų sąrašus Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) paskelbs penktadienį.

Ketvirtadienį VRK priėmė sprendimus dėl nepakankamo kandidatų skaičiaus neregistruoti Darbo partijos keltų sąrašų Kaišiadorių rajone ir Panevėžio mieste, Kelmės rajone griuvo Lietuvos žaliųjų partijos sąrašas.

Kėdainių rajone dėl nesurinkto minimalaus kandidatų skaičiaus iš rinkimų iškrito Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąrašas, Šilalės rajone – Centro partijos sąrašas.

Taip pat VRK ketvirtadienį iš rinkimų išbraukė visuomeninių komitetų „Už pokyčius Klaipėdoje“, „Palangiškiai“ ir „Vilnius gali“ kandidatų sąrašus.

Anksčiau iš savivaldybių rinkimų kovos pašalintas visuomeninis rinkimų komitetas „Už Kaišiadoris“ bei komitetas „Piliečių jėga ir teisingumas“ sostinėje, nes iš jų išėjo dalis steigėjų ir nebeliko būtino skaičiaus narių.

Tiesioginiai merų ir savivaldybių tarybų rinkimai vyks kovo 3 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Mananti

kai kuriose komisijose galima suprasti ,kad bus giminės-ar taip galima pagal nuostatus ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS