„RTR Planeta“ vėl bus uždrausta? | Diena.lt

„RTR PLANETA“ VĖL BUS UŽDRAUSTA?

  • 8

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK), įtardama karo ir tautinės neapykantos kurstymą programoje „RTR Planeta“, svarstys, ar laikinai uždrausti šio kanalo retransliacijas.

Už pažeidimus šį kanalą šalies retransliuotojai pernai metų pabaigoje jau buvo įpareigoti perkelti į mokamų programų paketą - anot LRTK pirmininko Edmundo Vaitekūno, šiuo metu atliekamos reikiamos procedūros ir bus svarstoma taikyti griežtesnes sankcijas.

„Terminų jokių nėra, bet žinant, kad tai ne pirmas kartas per metus - anksčiau buvome taikę trims mėnesiams apribojimus - manau, kad dabar trims mėnesiams neapsiribos tas sprendimas. Tokia mano nuomonė“, - BNS sakė komisijos vadovas.

Pasak jo, pažeidimai nustatyti prieš dvi savaites, kaip ir ankstesniais kartais - laidoje „Sekmadienio vakaras su Vladimiru Solovjovu“.

Kaip nurodo komisija, laidos dalyvių išsakytuose teiginiuose ir vėl galėjo būti kurstomas karas, tautinė neapykanta, skatinama smurtauti ir kėsintis į Baltijos šalių suverenitetą, jų teritorijos vientisumą bei politinę nepriklausomybę. Anot E.Vaitekūno, laidoje dėmesio buvo skirta ir Lietuvai.

Švedijoje registruotos rusų kalba transliuojamos televizijos programos „RTR Planeta“ turinio laisvą priėmimą Lietuvoje LRTK buvo apribojusi jau ne vieną kartą. Paskutinis pažeidimas buvo taip pat nustatytas laidoje „Sekmadienio vakaras su Vladimiru Solovjovu“, transliuotoje praėjusių metų lapkričio 29 dieną. Komisija įpareigojo retransliuotojus papildomai apmokestinti šios programos žiūrėjimą iki šių metų gruodžio.

Dėl paskutinio pažeidimo komisija išvadas žada priimti įvertinusi turimą informaciją ir nepriklausomų ekspertų išvadas.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

sss

tai uzdrauskite ir interneta bus tikrai ramu

nesvarbi

siaip tai galetu atsiklaust vartotoju, kurie moka pinigus uz televizijos kanalu paketa...manau, kad vartotoju teises tokiu budu pazeidziamos istatymiskai!!!kam neidomu tokios laidos- tas ir neziuri, o kad politikus piktina-tegul jie atsisako to kanalo, gal juos tai ir ,,kursto" bet kam atimt galimybe kitiems megautis to kanalo gerom pramoginem laidom ir puikiais filmais, kurie dazniausiai draminiai, be jokiu ,,mordabaoiku" ir t.t. Nu neidomus tie mus kanalai, o Grineviciutes laidos ,,nekursto?" na iskelia viesumon valdzios aferas ir kas is to? piktina tik ziurovus, kad po to niekas nesikeicia ir ,,galvos nei vienam slibinui" nenulekia...

forever

ziuriu,ziurejau ir ziuresiu apsisike sajudistai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS