Rudenį keisis Lietuvos ambasadoriai Lenkijoje ir Austrijoje | Diena.lt

RUDENĮ KEISIS LIETUVOS AMBASADORIAI LENKIJOJE IR AUSTRIJOJE

Rudenį turėtų pasikeisti Lietuvos ambasadoriai Lenkijoje ir Austrijoje.

Užsienio reikalų ministerija pirmadienį įregistravo teisės aktų projektus, kuriais siūloma atšaukti Šarūną Adomavičių iš ambasados Lenkijoje ir Loretą Zakarevičienę iš ambasadorės Austrijoje pareigų.

Š. Adomavičius darbą baigtų lapkričio 7 dieną, o L. Zakarevičienė – spalio 10 dieną.

Kol kas neaišku, kas pakeis juos ambasadorių pareigose.

66-ių Š. Adomavičius yra dirbęs generaliniu konsulu Varšuvoje, ambasadoriumi Vienoje, Užsienio reikalų ministerijos sekretoriumi, ambasadoriumi Romoje, Užsienio reikalų viceministru, Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos misijos Juodkalnijoje vadovu, ėjo Užsienio reikalų ministerijos Transatlantinio bendradarbiavimo ir saugumo politikos departamento direktoriaus pareigas.

1956 metais gimusi L. Zakarevičienė yra dirbusi Užsienio reikalų ministerijos Integracijos į NATO skyriuje, taip pat Lietuvos atstovybėje prie NATO. Ji yra buvusi Lietuvos ambasados Moldovoje ministre-patarėja.

Diplomatė dirbo ministro pirmininko Andriaus Kubiliaus patarėja užsienio politikos klausimais, o prieš išvykdama į Austriją buvo ambasadore Lenkijoje.

Nuo rugpjūčio 5 dienos taip pat turėtų būti atšaukta Lietuvos ambasadorė Šveicarijoje Valentina Zeitler. Nuo kitos dienos ši ambasada bus likviduota.

Užsienio reikalų ministerija BNS pranešė, kad su Š. Adomavičiumi ir V. Zeitler dėl sukakusio pensinio amžiaus tarnybos sutartys bus nutrauktos.

Tuo tarpu L. Zakarevičienė bus paskirta dirbti pačioje ministerijoje, tačiau kol kas nėra aišku, į kurias pareigas.

Ambasadorius Lietuvoje skiria prezidentas Vyriausybės teikimu ir pritarus Seimo Užsienio reikalų komitetui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS