Rusų žurnalistas prašo peržiūrėti sprendimą dėl jo prieglobsčio Lietuvoje | Diena.lt

RUSŲ ŽURNALISTAS PRAŠO PERŽIŪRĖTI SPRENDIMĄ DĖL JO PRIEGLOBSČIO LIETUVOJE

Migracijos departamentas trečiadienį pareiškė sutinkantis su į Lietuvą atvykusio Rusijos žurnalisto Jevgenijaus Titovo siūlymu dar kartą persvarstyti prašymą suteikti prieglobstį, jeigu jis atsiims savo skundą teismui.

„Labai džiugu, kad jis sutinka atsiimti skundą. Kai (jis) bus atsiėmęs skundą ir taip baigs pirmą procedūrą, tada bus pradėta antra procedūra, kai jis pateiks naują prieglobsčio prašymą“, - BNS trečiadienį sakė departamento direktorė Evelina Gudzinskaitė.

„Viskas dabar jo rankose“, - pridūrė ji.

Taikos susitarimą Migracijos departamentui pasiūlęs J.Titovas pažadėjo atsiimti savo skundą Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui, jeigu ši institucija sutiktų dar kartą apsvarstyti prašymą suteikti jam leidimą gyventi Lietuvoje.

E.Gudzinskaitė praėjusią savaitę sakė, jog anksčiau priimtas neigiamas departamento sprendimas dėl prieglobsčio neužkerta kelio žurnalistui pakartotinai prašyti prieglobsčio, jeigu paaiškėtų naujos aplinkybės.

J.Titovas BNS sakė, kad šiomis aplinkybėmis tapo liepos pradžioje per Rusijos valstybinę televiziją „Rossija 24“ apie jį parodyti du reportažai.

Juose pranešama apie ankstesnį Lietuvos pareigūnų sprendimą nesuteikti žurnalistui leidimo gyventi šalyje. Imigrantas teigia, kad valstybinio kanalo domėjimasis jo padėtimi rodo Rusijoje tebesančią grėsmę.

J.Titovas į Lietuvą iš Krasnodaro atvyko 2016 metų pabaigoje. Jis teigė bijojęs likti Rusijoje, kai susidūrė su šalies valstybinių struktūrų spaudimu dėl savo veiklos.

Migracijos departamentas atsisakė suteikti žurnalistui prieglobstį 2017 metų vasario 21 dieną, nes, anot institucijos, jo baimės yra objektyviai nepagrįstos.

Vilniaus apygardos administracinis teismas birželio 14 dieną atmetė J. Titovo skundą dėl Migracijos departamento sprendimo, taip pat motyvuodamas, kad jo nuogąstavimai yra nepagrįsti.

Šį sprendimą žurnalistas apskundė Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

J.Titovas baiminasi, jog Rusijoje jam gali būti iškelta baudžiamoji byla dėl šnipinėjimo, nes jis, Lietuvoje bendradarbiaudamas su LRT, vyko į rytų Ukrainą nušviesti karo tarp vyriausybės pajėgų ir Maskvos remiamų separatistų.

Į Lietuvą atvykęs rusas teigia, kad savo šalyje buvo sekamas ir jam buvo netiesiogiai grasinama.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija teigia žurnalisto prieglobsčio prašymą nagrinėjusiam Migracijos departamentui pateikusi nuomonę, kad grįžus į Rusiją J.Titovui grėstų pavojus.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

reforma

jei prisidirbo savoje salyje ir bijo tai prisidirbs ir pas priemusius tokie kaili keicia keturis kartus per metus gal zydas is ukrajinos priims ir gaus is jankiu pliusa

...

Arnai, GRU moka savo agentams tinkamas 'legendas' sukurt (ir net kalbos išmokina)... paskui tokie kaip tu (užsimaskavę) ima lot kad reikia tikėt.

Arnas

Žinoma, kad reikia suteikti. Taigi žmogus nuo ordos bėga. Jokių klausimų negali būti. Ir dirba, ir išsilavinęs ir jau lietuviškai pramoko. Kokie čia dar svarstymai?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS