S. Skvernelį sulygino su fašistiniu Italijos diktatoriumi B. Mussoliniu | Diena.lt

S. SKVERNELĮ SULYGINO SU FAŠISTINIU ITALIJOS DIKTATORIUMI B. MUSSOLINIU

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūno pavaduotoja Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė kreipėsi į ministrą pirmininką Saulių Skvernelį ir Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, prašydama atlikti tyrimą ir nustatyti, ar Seimo narys Algimantas Kirkutis, viešai žavėdamasis fašistiniu Italijos diktatoriumi Benito Mussoliniu ir kartu ministru pirmininku S. Skverneliu, nepažeidė Valstybės politikų elgesio kodekso ir visuotinai priimtų etikos ir moralės normų.

Šių metų gruodžio 6 d. savo „Facebook“ paskyroje parlamentaras A. Kirkutis rašė: „Šiandieną Seime buvo pasakyta labai gera LR premjero kalba. Pagal emocinį įkrūvį ji kažkuo man priminė Musolinio temperamentą“.

Seimo Laisvės premijų komisijos pirmininkė atkreipė dėmesį, kad tiek šis tekstas, tiek ir prie jo pridėti jausmaženkliai rodo, kad Seimo narys pozityviai vertina premjero galimą panašumą su fašistinio režimo įkūrėju ir diktatoriumi, palaikiusiu artimus ryšius su Adolfu Hitleriu ir atsakingu už daugybės žmonių žūtis.

Manau, kad žmonėms, nukentėjusiems nuo totalitarinių režimų, - tai didelis įžeidimas, kuomet parlamentaras, išreikšdamas savo susižavėjimą ir džiugesį dėl premjero pasisakymo, lygina jį su Benitu Mussoliniu.

„Manau, kad žmonėms, nukentėjusiems nuo totalitarinių režimų, - tai didelis įžeidimas, kuomet parlamentaras, išreikšdamas savo susižavėjimą ir džiugesį dėl premjero pasisakymo, lygina jį su Benitu Mussoliniu, kurio nusikaltimai atnešė mirtį tūkstančiams žmonių. Kol nėra viešo atsiribojimo, tylą iš Sauliaus Skvernelio ir Ramūno Karbauskio telieka vertinti kaip pritarimą frakcijos kolegos teiginiams. Kita vertus, iš pastarojo meto premjero sprendimų ir veiksmų opozicijos atžvilgiu kyla rimtų abejonių dėl Sauliaus Skvernelio tikrųjų polinkių“, - teigė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

TS-LKD frakcijos seniūno pavaduotoja prašo Seimo Etikos ir procedūrų komisijos įvertinti parlamentaro A. Kirkučio elgesį ir pritaikyti atitinkamas disciplinos priemones, - pavyzdžiui, pasiūlyti Seimo nariui išklausyti XX a. totalitarinių režimų istorijos kursą Gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centre, kuris specializuojasi totalitarinių režimų nusikaltimų tyrimuose, ir savo „Facebook“ paskyroje viešai atsiprašyti žmonių, kurie yra nukentėję nuo totalitarinių režimų, bei jų artimųjų.

Kartu Seimo narė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė kreipimesi į ministrą pirmininką ragina jį nedelsiant viešai atsiriboti nuo kolegos A. Kirkučio teiginių.

„Mano įsitikinimu, net jei toks sulyginimas premjero nežeidžia asmeniškai, kaip Lietuvos Respublikos ministras pirmininkas, jis privalo sureaguoti jau vien dėl to, kad totalitarinių režimų propagavimas yra draudžiamas Lietuvos Respublikoje ir kad tokie pasisakymai menkina demokratinės valstybės institucijų - Seimo ir Vyriausybės - prestižą“, - pažymėjo Seimo narė.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Antanas

O engimas tai suprantu netekimas iki siol buvusiu teisiu rinktis asmenini gyvenimo buda but pilieciui.tai koks as pilietis jei turiu laukt ka rytoj uzdraus. taip pat zodzio terapija veliau galimai butu pristabdyta juk zmones ne be reikalo o is situaciju nerimauja

Antanas

As konkreciai Uz diktatoriu bet praktikoje diktatoriai neengia zmoniu cia ne nuomuone tik pasvarstymas nes db ant visuomenes uzpilta verdancio vandens

paprastas zmogus

Ir gerai jis butu puikus diktatorius Lietuvai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS