S. Skvernelio laišką Baltarusijos premjerui vadina rinkiminiu žaidimu | Diena.lt

S. SKVERNELIO LAIŠKĄ BALTARUSIJOS PREMJERUI VADINA RINKIMINIU ŽAIDIMU

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis rinkiminiu žaidimu pavadino premjero Sauliaus Skvernelio pasiūlymą Baltarusijos premjerui, kad vietoj Astravo atominės jėgainės būtų statoma dujinė elektrinė.

G. Landsbergio teigimu, šis žingsnis gali būt panaudotas kaip pretekstas atšaukti Europos Sąjungos (ES) sankcijas Baltarusijai.

„Tai rinkiminis žaidimas, galintis ne Astravą sustabdyti, bet būti panaudotas kaip pretekstas atšaukti sankcijas Baltarusijai“, – BNS sakė konservatorių lyderis.

Jis sakė, kad kitą savaitę dėl Lietuvos pozicijos šiuo klausimu kviesis užsienio reikalų ministrą Liną Linkevičių.

Tai rinkiminis žaidimas, galintis ne Astravą sustabdyti, bet būti panaudotas kaip pretekstas atšaukti sankcijas Baltarusijai.

S. Skvernelis ketvirtadienį laišku kreipėsi į Baltarusijos premjerą Sergejų Rumasą su pasiūlymu apsvarstyti galimybę vietoj Astravo atominės jėgainės vystyti modernią dujinę elektrinę.

Lietuvos premjero teigimu, Lietuva gali užtikrinti dujų tiekimą Baltarusijai per suskystintų gamtinių dujų terminalą ir planuoją Lietuvos ir Lenkijos dujotiekį.

S. Skvernelis taip pat pareiškė, kad pasiūlyta alternatyva būtų naudinga Baltarusijos ekonomikai bei „atvertų kokybiškai naują puslapį ne tik mūsų tarpusavio, bet ir Baltarusijos santykių su Europos Sąjunga srityje“.

Lietuva jau daugelį metų kritikuoja Astravo atominės elektrinės statybas 20 kilometrų nuo Lietuvos sienos. Jėgainę stato Rusijos korporacija „Rosatom“.

Pirmąjį reaktorių baltarusiai žada paleisti šiemet, antrąjį – kitąmet.

Iki šiol Lietuvos pareigūnai siekė sustabdyti projektą blokuojant elektros importą Europos Sąjungos (ES) lygiu, bet nesulaukė ES institucijų ir kitų valstybių paramos.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Va broileris

issivepe.

Cha cha cha

Bravo, Skverneli! Taip ir toliau varyk! Tave visos „apačios“ šlovina.

Cha cha cha to Cha cha cha

Na, tau tikrai padėjo idiotu tapti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS