S. Skvernelis apie G. Palucko komentarus dėl Astravo AE: panašu į Kremliaus ruporą | Diena.lt

S. SKVERNELIS APIE G. PALUCKO KOMENTARUS DĖL ASTRAVO AE: PANAŠU Į KREMLIAUS RUPORĄ

  • 8

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad vieši Socialdemokratų partijos lyderio Gintauto Palucko pasisakymai apie neveiksmingas Lietuvos pastangas boikotuoti elektros pirkimą iš Baltarusijoje statomos Astravo atominės elektrinės (AE) jam primena Kremliaus ruporą.

„Pasakyti, transliuoti tai, kas yra prieš Lietuvos poziciją, ką pavyko pagaliau įrodyti Europos Sąjungoje, Europos valstybių sostinėse, kad tai (Astravo AE - BNS) yra mūsų saugumo, mūsų išlikimo klausimas, dabar pasakyti, kad tai visiškai nesvarbu, tai panašu į Kremliaus ruporą“, - ketvirtadienį paprašytas įvertinti G.Palucko išsakytą poziciją Žinių radijui teigė S.Skvernelis.

Socialdemokratų lyderis trečiadienį savo feisbuko paskyroje pareiškė: „Yra daugybė politinių priežasčių, dėl kurių galima nepirkti elektros energijos iš būsimos Astravo elektrinės, bet nė viena jų nesusijusi su elektrinės statybos ar veiklos saugumu. Va taip tiesiog. Ir nereikia žmonių kvailinti. Tai tas pats kas autostrados asfaltą pienu laistyti ir visiems aiškinti, jog darai tai tam, kad žolė neaugtų“.

Paklaustas, ką dėl Astravo AE siūlo jo partija ir jos pirmininkas, A.Paluckas pripažino, jog Socialdemokratų partija pozicijos šiuo klausimu kol kas apskritai neturi.

„Geras klausimas. Pasitarsim ir suformuosim poziciją, nes partija tokios šiuo klausimu niekad ir neturėjo“, - feisbuke atsakė G.Paluckas.

„Nesinori tikėti, kad ateityje iš pirmininko pasigirstų pozicija, kad galbūt ir Ukraina Rusiją užpuolė, Krymo aneksijos nebuvo, tiesiog istorinį teisingumą Rusija atstatė ir demokratinis referendumas buvo“, - ketvirtadienį teigė premjeras.

S.Skvernelis šią savaitę nusistebėjo ir kito socialdemokrato, Europos Komisijos nario Vytenio Povilo Andriukaičio pozicija dėl Astravo AE ir teigė, kad eurokomisaras savo pasisakymais negina Lietuvos interesų.

Rugsėjį V.P.Andriukaitis interviu „Ekspress nedelia“ teigė, jog baltarusiai yra labiau už visus kitus susirūpinę statomos atominės elektrinės saugumu, nes savo kailiu patyrė Černobylio katastrofos padarinius. Už sveikatą ir maisto saugą atsakingas komisaras taip pat tvirtino, jog Lietuvos pareigūnai painioja ekonomiką su politika, kai sprendžia dėl elektros iš Astravo elektrinės embargo.

Vyriausybė praėjusią savaitę pritarė planui, kaip blokuoti Astravo AE gaminamos elektros importą ir taip apsunkinti jos statybos projektą. Lietuva ketina riboti elektros pralaidumus su Baltarusija bei ją apmokestinti. Taip pat siūloma uždrausti Kruonio hidroakumuliacinei elektrinei teikti paslaugas Baltarusijai.

65 proc. Lietuvos gyventojų mano, jog Astravo AE kelia grėsmę šalies saugumui, parodė naujienų agentūros BNS užsakymu atlikta visuomenės apklausa.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

...

ACH: "Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad vieši ... pasisakymai apie neveiksmingas Lietuvos pastangas ... jam primena Kremliaus ruporą" - TRAGEDIJA kai smegenyse tik vienas vingis, ir tas pats - griovelis nuo milicininko 'furažkės': "Kas nesilaiko vieningos linijos, kas kalba prieš valdžią, tas - užsienio agentas" (per TIEK metų pavyko išmokt, kad 'užsienis' - tai Maskva). TIK tiek kad pas mus Konstitucija GARANTUOJA minties ir žodžio laisvę; Konstitucija prisiekęs to negali nežinot. Tai klausimas tik vienas - kada jam bus paskelbta apkalta?

Čiubaka

anonimui: užtat, kad maximose vos dvi kasos dirba

nuomone

manau daugiau tada 50%Į lietuviu yra Kremliaus ,ale ruporais,jeigu nuomone neatitinka Skvernelio reiskia ruporas,ir tu ruporu dauges,nes gyventi,ne sakyciau isgyventi neimanoma,keiskite savo politika,tada ruporu nebus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS