S. Skvernelis dar neturi atsakymo dėl FNTT vadovo patikimumo | Diena.lt

S. SKVERNELIS DAR NETURI ATSAKYMO DĖL FNTT VADOVO PATIKIMUMO

  • 0

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis sako dar neturintis atsakymo, ar Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovas Kęstutis Jucevičius yra tinkamas eiti šias pareigas.

Ministro vertinimu, K.Jucevičiaus skundas prokurorams dėl nurodymo atlikti patikrinimą „nėra normali praktika“, o visa situacija nepadeda tarnybos darbui.

Interviu Žinių radijuje klausiamas, ar pasitiki K.Jucevičiumi, ministras pabrėžė, jog tai nėra asmeninio pasitikėjimo pareigybė: „Tai nėra asmeninio patikimumo pareigybė, kuria aš turėčiau pasitikėti ar nepasitikėti. Tai lemia kompetencija, tarnybos rezultatai bei pareigūno patikimumas, o šiandien aš atsakymų į šituos klausimus dar neturiu“.

Komentuodamas FNTT vadovo skundą prokuratūrai dėl tarnybinio patikrinimo, S.Skvernelis sakė: „Nėra normali praktika, nes įtampos, matyt, kyla FNTT vadovui, nors tikrai jos neturėtų kilti“.

FNTT vadovas praėjusią kreipėsi į prokuratūrą prašydamas pradėti tyrimą dėl galimo ministro piktnaudžiavimo tarnyba pradėjus tarnybinį patikrinimą dėl jo patikimumo. Pats FNTT vadovas sako nematantis keblumų dėl situacijos, kad teisėsaugai skundžia jį patikrinti pavedusį savo tiesioginį vadovą S.Skvernelį.

„Daug pavaldinių skundžia savo vadovus, čia normali procedūra. Kiek yra apskųsta sprendimų dėl atleidimo iš darbo ir kitų procedūrų. Paimkime pavyzdį iš Vitalijaus Gailiaus, Vytauto Giržado, juk jie skundė vidaus reikalų ministrą grynai dėl atleidimo, procedūrų ir taip toliau“, - BNS antradienį sakė K.Jucevičius. Pasak jo, patikrinimas pradėtas tam nesant teisinio pagrindo.

Vidaus reikalų ministro S.Skvernelio įsakymu Vidaus reikalų ministerijos generalinė inspekcija atlieka tyrimą dėl FNTT direktoriaus generolo K.Jucevičiaus patikimumo. Tyrimas pradėtas pernai gruodžio pradžioje, FNTT direktoriui laikinai – 120 dienų laikotarpiui – sustabdyta teisė dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija.

Praėjusią savaitę pranešta, kad FNTT vadovui buvo pasiūlyta pasitikrinti poligrafu, tai yra vadinamuoju melo detektoriumi. K.Jucevičius BNS sakė sutikęs su patikrinimu poligrafu, nors teigė abejojantis jo teisėtumu. Siekiant objektyvaus tyrimo, tyrimą poligrafu nuspręsta atlikti Antrajame operatyvinių tarnybų departamente prie Krašto apsaugos ministerijos.

Abejonių dėl FNTT vadovo kilo, kai buvo paviešinta informacija apie galimą korupciją. FNTT direktorius K.Jucevičius buvo apklaustas Specialiųjų tyrimų tarnyboje kaip specialusis liudytojas, atliekant ikiteisminį tyrimą advokato Juzefo Kozubovskio byloje. Žiniasklaida yra skelbusi, kad tirta informacija, esą K.Jucevičius per tarpininkus reikalavo didelio kyšio, tačiau pernai spalį šis tyrimas nutrauktas. Prokuratūra konstatavo, kad K.Jucevičius su kyšiais nesusijęs. Be to, prokuratūra FNTT vadovą ir jo pavaduotoją pripažino nukentėjusiais, nes jie buvo neteisėtai paslapčia sekami.

K.Jucevičius FNTT vadovauja nuo 2012 metų kovo. Pačioje tarnyboje jis dirba nuo 2002 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS