S. Skvernelis: griežtesnę partijų finansavimo kontrolę galėtų vykdyti STT | Diena.lt

S. SKVERNELIS: GRIEŽTESNĘ PARTIJŲ FINANSAVIMO KONTROLĘ GALĖTŲ VYKDYTI STT

  • 2

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis mano, kad partijų ir politinių kampanijų finansavimo kontrolę galėtų vykdyti Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Ši institucija, pasak jo, galėtų užtikrinti stipresnę finansavimo kontrolę, jei būtų nuspręsta, kad negalima grįžti prie net ir riboto juridinių asmenų finansavimo partijoms.

„Tokiu atveju reikėtų stiprinti priežiūros institucijas. Mano galva, čia geriausia išeitis būtų suteikti partijų ir politinių kampanijų finansavimo kontrolės įgaliojimus Specialiųjų tyrimų tarnybai, atleidus nuo šios pareigos Vyriausiąją rinkimų komisiją, kuri, kalbėkime tiesiai, nelabai turi galimybių ir pajėgumų efektyviai vykdyti šią priežiūrą“, – interviu „Verslo žinioms“ sakė premjeras.

Jis teigia matantis poreikį tobulinti partijų finansavimo tvarką ir neatmeta galimybės grįžti prie modelio, kai politines jėgas remti galėjo ir verslas.

BNS primena, kad valdantieji teigia diskutuosiantys apie politinių partijų finansavimo modelio keitimą po to, kai Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas baigs tyrimą dėl verslo įtakos politiniams procesams.

Išvadas komitetas planuoja parengi per šią savaitę.

Seimas komitetui yra pavedęs ištirti nederamą verslo ir kitų asmenų įtaką valstybės institucijoms, politiniams procesams ar atskiriems politikams, taip pat išsiaiškinti neskaidrius politikų veiklos finansavimo atvejus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

As manau taip

Kurie turetu ir galetu vykdyti kontrole yra prikurta instanciju nemazai.Bet jie tik parodo kai dirba.O dirba visi savo labui,o ne Lietuvos.Reikia tvirtos rankos,reikia zmonem nebuti versiu tauta taip sake bene Bobelis.

NA NA

kai STT dirbs Lietuvai , o ne Grybauskaitės iproteguojamoms gaujosm tada bus galima pasitikėti STT tarnyba ,,,sėkmės ,aš myliu Lietuvą ,o tu ar myli ją ,,,,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS