S. Skvernelis: politinė įtampa gali turėti įtakos Seime priimant sprendimus | Diena.lt

S. SKVERNELIS: POLITINĖ ĮTAMPA GALI TURĖTI ĮTAKOS SEIME PRIIMANT SPRENDIMUS

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad politinės įtampos gali turėti įtakos Seimo rudens sesijoje priimant sprendimus.

Ministrų kabinetas trečiadienį aptarė Seimo rudens sesijos darbų programą, tačiau premjeras atsargiai vertina galimybes ją įgyvendinti.

„Kitą savaitę posėdyje mes patvirtinsime (programą) ir tada jau galės kiekvienas ministras pakalbėti apie savo sritis, nes, kaip visą laiką, noras yra didelis, daug rengiamų įstatymų projektų, reikia ir išsigryninti, ir tikrai apsispręsti, žinant rudens politinę darbotvarkę, matyt, nelengva, tai gali irgi teisėkūrai atsiliepti“, - žurnalistams Vyriausybėje sakė S.Skvernelis.

Seimo rudens sesija prasidės rugsėjo 10 dieną.

Viena iš valdančiųjų partijų - socialdemokratai - žada po rugsėjo 20-osios informuoti, ar lieka dirbti koalicijoje su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS).

Trauktis iš valdančiosios koalicijos su LVŽS siūlo 20 iš 24 apklaustų Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) skyrių. Iš viso LSDP vienija 60 skyrių, jų apklausa tęsiama.

Mažesnieji koalicijos partneriai socialdemokratai klausimą dėl tolesnio darbo koalicijoje su „ valstiečiais“ iškėlė, kai Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga pasirašė susitarimą su opoziciniais konservatoriais dėl urėdijų reformos.

„Valstiečių“ frakcija Seime turi 56 atstovus, socialdemokratų gretose dirba 19 parlamentarų. Socialdemokratai yra delegavę ūkio, užsienio reikalų ir teisingumo ministrus. Ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius ir užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pastaruoju metu yra pareiškę, kad socialdemokratai neturėtų trauktis iš koalicijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jums reikėtų

susirūpinti savo pačio neoliberalumu.O kad socdemonai šaršalą kelia tai čia jie vien dėlto kad dėmesio nori.Logiškai pagalvojus tai jie tokia pat apsitapšnojus partijėlė kaip ir kitos.Va konservai pažadės gražinti girininkijų karaliukus ir taps geriausiais koalicijos partneriais:DDDD))

...

Įsijautei turėt kišeninį Seimą?.. tai KAS čia grėsmę Šaliai kelia?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS