Lietuva tikisi jau netrukus padidinti produktų eksportą į Kiniją penkis kartus | Diena.lt

LIETUVA TIKISI JAU NETRUKUS PADIDINTI PRODUKTŲ EKSPORTĄ Į KINIJĄ PENKIS KARTUS

  • 16

Lietuva jau netrukus tikisi gerokai padidinti žemės ūkio ir maisto produktų eksportą. Anot premjero Sauliaus Skvernelio, jų eksportas į Kiniją artimiausiu metu turėtų didėti bent penkis kartus.

„Gegužės mėnesį laukiame Kinijos ekspertų dėl jautienos ir subproduktų eksporto. Tikimės, kad netrukus bus išduoti leidimai ir šios produkcijos tiekimui į Kinijos rinką“ –  pranešime teigė S. Skvernelis, dalyvaujantis Centrinės ir Rytų Europos ir Kinijos vyriausybių vadovų forume Dubrovnike.

Be to, Lietuva ir Kinija pasirašė protokolą dėl lietuviškų kviečių eksporto į Kiniją.

Anot žemės ūkio ministro Giedriaus Surplio, artimiausiu metu tikimasi susitarti ir dėl miežių, rapsų, žirnių ir pupų eksporto į Kiniją.

„Tai – dar dešimčių tūkstančių tonų potencialas“, – pranešime sakė G. Surplys.

Taip pat sutarta artimiausiu metu baigti technines procedūras dėl Kinijos rinkos atvėrimo lietuviškai jautienai ir jos subproduktams, paspartinti Kinijos rinkos atvėrimą Lietuvos naminių gyvūnų pašarų gamybos įmonių produkcijai, pranešė Vyriausybė.

Anot Žemės ūkio ministerijos, jau patvirtintos 26 Lietuvos įmonės planuoja Kinijai parduoti 200 tūkst. tonų kviečių. Be to, nemažai įmonių norėtų eksportuoti ne tik grūdus, bet ir jų produktus – miltus ar jų mišinius, todėl bus siekiama gauti ir jų leidimus, pranešė ministerija.

Lietuva, pradėjusi eksportuoti kviečius į Kiniją, taps trečiąja ES šalimi, kuri turi tokią teisę. Iki šiol kviečius Kinija importavo tik iš  Prancūzijos ir Danijos.

Pagrindiniai kviečių tiekėjai Kinijai yra Kanada, Australija, JAV.

S. Skvernelis ir Kinijos premjeras Li Keqiangu (Li Kečiangu) Dubrovnike vykstančiame forume taip pat aptarė bendradarbiavimą prekybos, transporto, gyvybės mokslų, kultūros ir švietimo mainų srityje. Lietuva pasiūlė plėsti bendradarbiavimą veterinarijos, fitosanitarijos srityse.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

O

Kas už tai?:)

kotas

Don Karabas ruošiasi lemiamam mūšiui: studijuoja Mao veikalus, Sanča SS ruošiasi ,,Didžiąjam šuoliui", Maloningoji Dulsinėja iš Širinkos moko savo chunveibinus (trolius) vykdyti ,,Kultūrinę revoliuciją". Drebėkit, konsrvatoriai, liberalai, socdemai - Jūsų Vėjo malūnams artėja galas.

nezelemunčikas

Jau jeigu milicnykas vėl chebrauja su komunistais,tai gero nelauk-stribai grįš.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS