Seimas ėmėsi pataisų dėl parlamento darbo tvarkos | Diena.lt

SEIMAS ĖMĖSI PATAISŲ DĖL PARLAMENTO DARBO TVARKOS

  • 0

Seimas ėmėsi konservatoriaus Jurgio Razmos siūlomų pataisų dėl parlamento darbo tvarkos.

Seimo statuto pataisų projektu siūloma, kad nagrinėjant įstatymo projektą pagrindinis komitetas galėtų svarstyti projektą ir nelaukdamas vėluojančios papildomo komiteto išvados.

Taip pat siūloma atsisakyti privalomo slapto balsavimo tais atvejais, kai sprendžiami klausimai dėl Konstitucinio Teismo, Aukščiausiojo Teismo teisėjų ir šių teismų pirmininkų, Aukščiausiojo Teismo skyrių pirmininkų, Seimui atskaitingų valstybės institucijų vadovų atleidimo pasibaigus jų kadencijai arba gavus jų prašymą.

Projekte numatyta, kad Vyriausybės išvados būtų prašoma ir dėl mokesčių įstatymų projektų, kuriuose įvedami nauji ar keičiami seni mokesčių dydžiai, praneša Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Taip pat siūloma atsisakyti spausdintų teisės aktų projekto dalijimo Seimo nariams posėdžių salėje, vietoje to numatant jų skelbimą Seimo interneto svetainėje. Siūloma naikinti prievolę siųsti Seimui  Vyriausybės priimtus nutarimus  ir ministro pirmininko potvarkius, nes yra galimybė su jais susipažinti internete.

Pritarus po pateikimo, toliau Statuto pataisas planuojama svarstyti gruodį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS