Seimas pritarė dviejų naujų Apeliacinio teismo teisėjų kandidatūroms | Diena.lt

SEIMAS PRITARĖ DVIEJŲ NAUJŲ APELIACINIO TEISMO TEISĖJŲ KANDIDATŪROMS

  • 0

Seimas ketvirtadienį pritarė Justo Namavičiaus ir Ernestos Montvidienės kandidatūroms į Lietuvos apeliacinio teismo teisėjus.

Pagal Konstituciją, Lietuvos apeliacinio teismo teisėjus skiria prezidentas Seimo pritarimu.

Kandidatus anksčiau Seime pristačiusi prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėja Rasa Svetikaitė pažymėjo, kad jie buvo geriausiai įvertinti atrankos komisijos, kandidatūroms vienbalsiai pritarė Teisėjų taryba.

J. Namavičius šiuo metu yra Vilniaus universiteto Teisės fakulteto Baudžiamosios justicijos katedros mokslininkas, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Teisininko kvalifikaciją jis įgijo Vokietijoje, Bonos universitete, kuriame 2011 metais apgynė daktaro disertaciją.

„Dėl didžiulio mokslinio potencialo, gebėjimo įsigilinti į sudėtingas baudžiamosios teisės problemas ir jas spręsti, teisininkų bendruomenėje J. Namavičius vertinamas kaip aukštos kvalifikacijos savo srities profesionalas“, – apie kandidatą sakė patarėja.

Šiaulių apygardos teismo teisėja E. Montvidienė teisėjo karjerą pradėjo 2001 metais Šiaulių rajono apylinkės teisme.

„Kandidatė turi daugiau nei 17 metų teisėjo darbo stažą. Teisėjų bendruomenėje ji yra vertinama kaip patyrusi baudžiamosios teisės ir proceso specialistė, darbšti ir sąžininga teisėja, kurios nei reputacija, nei kompetencija nekelia jokių abejonių“, – apie kandidatę sakė R. Svetikaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS