Seimas vėl ragina Rusiją nutraukti Krymo okupaciją | Diena.lt

SEIMAS VĖL RAGINA RUSIJĄ NUTRAUKTI KRYMO OKUPACIJĄ

  • 8

Seimas ketvirtadienį priėmė rezoliuciją, kuria darkart paragino Rusiją nutraukti Krymo okupaciją.

Rezoliucijoje dėl trečiųjų okupacijos metinių Seimas reiškia „tvirtą paramą Ukrainos nepriklausomybei, teritorijos vientisumui ir tarptautiniu mastu pripažintų jos sienų neliečiamybei“.

Taip pat parlamentarai griežtai smerkia „Rusijos Federacijos tebevykdomą suverenios Ukrainos teritorijos dalies – Krymo Autonominės Respublikos ir Sevastopolio – okupaciją ir aneksiją“, Rusija raginama išvesti savo karines pajėgas iš Ukrainos teritorijos.

Už rezoliuciją balsavo 91 Seimo narys, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų frakcijos atstovė Irina Rozova susilaikė.

Rusija Krymą aneksavo 2014 metais, kai Kijeve buvo nuverstas Maskvos remtas prezidentas Viktoras Janukovyčius. Rusijai pasiuntus karius į Ukrainos Krymo regioną, surengtas tarptautinės bendruomenės nepripažįstamas balsavimas dėl prisijungimo prie Rusijos.

Po Krymo okupacijos kilo karinis konfliktas Ukrainose Rytuose, kur Rusijos remiami separatistai įkūrė Donecko ir Luhansko liaudies respublikas.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

lietuviški bepročiai vėl kursto karą,dar jiems mažai,kad iš lietuvos,kaip ir iš ukrų jau juokiasi ir tvoros,jau lietuvoje net kiemsargiai xaxolai

Tauta seimunus ragina

iskraustyt ciganu tabora... ir ka...? nesirkite svetimu ligomis,savo kiemelyje pasidairykite

Benderas

Aš tai vietoj vilniaus, klaipėdos, palangos ir dieveniškių, rusHitlerio bybčiulpius gražinčiau, visus ir iki vieno
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS