Seime – bandymas teistiems asmenims užkirsti kelią į valdžią | Diena.lt

SEIME – BANDYMAS TEISTIEMS ASMENIMS UŽKIRSTI KELIĄ Į VALDŽIĄ

  • 4

Liberalų sąjūdžio frakcijos atstovas, Antikorupcijos komisijos pirmininkas Vitalijus Gailius siūlo riboti galimybę teistiems asmenims kandidatuoti į Seimą.

Parlamentaras parengė Konstitucijos pataisą, kad Seimo nariais negali būti renkami asmenys, nuteisti už tyčinius nusikaltimus, jei teistumas neišnykęs arba nepanaikintas, pranešė frakcija.

„Kovojant su organizuotu nusikalstamumu ir korupcija turime užkirsti kelią patekti į Seimą už sunkius nusikaltimus teistiems asmenims. Tokias rekomendacijas Lietuvai ir kitoms šalims narėms yra pateikęs ir Europos Parlamentas“, – pranešime cituojamas V.Gailius.

Šiuo metu įstatymai nedraudžia teistiems asmenims kandidatuoti į parlamentą, tik teistumą jie turi nurodyti registruodamiesi rinkimams, apie tai skelbiama rinkimų plakatuose. Kaip pažymi V.Gailius, įtvirtinti ribojimą kandidatuoti dėl teistumo galima tik pakeitus Konstituciją.

Europos Parlamentas vienoje iš rezoliucijų yra rekomendavęs valstybėms narėms nustatyti savo sankcijų sistemas, kad asmenys, galutiniais teismo nuosprendžiais pripažinti kaltais už dalyvavimą darant organizuotus nusikaltimus, pinigų plovimą, korupciją, įskaitant ekonominius ir finansinius nusikaltimus, negalėtų būtų įtraukti į kandidatų renkamoms pareigoms užimti sąrašus.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Nevirpintu geriau oro

//////...............

cha ha ha ha ha pragydo lyberastas ,kuriuo didesne puse gaujos , arba cypeje arba laukia cypes -ir kurie su KT samanais -orakulais yteisine ZEKU BALSAVIMA RINKIMUOSE UZ JIEMS SUTEIKIAMAS YVAIRIAS MALONES , ar samagono kibira su kontrobandiniu cigareciu keliais blokais , ... tai tiesiog pasityciojimas ..

jau

nors patylėtų tie liberalai, visi jie turi būti ir teisiami ir neprileidžiami prie valdžios
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS