Seime – idėjų badmetis | Diena.lt

SEIME – IDĖJŲ BADMETIS

  • 2

Pasibaigus Seimo pavasario sesijai parlamentarai iki šios dienos įregistravo tik 16 naujų įstatymo projektų. Praėjusiais metais tuo pačiu metu Seimo teisėkūros iniciatyvos kraityje puikavosi net 130 teisės aktų, o užpernai liepą - 70 naujų įstatymų projektų, rašo „Lietuvos žinios“.

Valdančiųjų atstovai aiškina, esą Seimo kadencijai einant į pabaigą visi esminiai taškai ant „i“ jau sudėlioti, o stalčiuose guli šūsnis dar nesvarstytų įstatymų pataisų. Tačiau opozicija jaučia parlamentą užgulusį idėjų badmetį ir didesnį nei teisėkūra parlamentarų norą vasarą mėgautis poilsio malonumais.

„Naujų įstatymų projektų teikimo vajus dažniausiai kyla tuomet, kai valstybėje atsiranda tam tikras juridinis vakuumas. Galimas daiktas, jog pagaliau priėjome ribą, kai bendras visų įstatymų, teisės aktų normų paketas yra bemaž suformuotas, tad dabar belieka neskubant tobulinti tai, ką turime", - vieną smarkiai sumažėjusio Seimo narių iniciatyvumo galimų priežasčių įvardijo Vytauto Didžiojo universiteto profesorius Lauras Bielinis.

Vis dėlto, pasak politologo, realesnis šią vasarą sustojusios teisėkūros paaiškinimas susijęs su kitų metų rudenį vyksiančiais Seimo rinkimais.

„Nors iki rinkimų dar liko gana daug laiko, politinės partijos puikiai supranta, kad jiems jau reikia pradėti rengtis. Vasara - susikaupimo metas. Didžiajai daliai politikų, ypač parlamentarams, labai svarbu ne įstatymai, o viešojo įvaizdžio palaikymas. Todėl dauguma jų greičiausiai dirba su rinkėjais regionuose, formuoja strategijas, kaip reikės elgtis per rudens ir pavasario sesijas", - spėjo politologas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

YES

Nevykėliai niekada įdėjų neturi. Iš 141 aktyvesni pastevbimi 50-60, o visi kiti debiliokai, kurie tik mygtukus spaudinėja.

Povilas

Nepergyvenkite ,gris is atostogu seimunai ir bus prisigaude Turkijoje ,ispanijoje ir kitur tu ideju > gal vienur zalia salygatvi pamatys ir siulys cia irengti ,gal kitur vaiku darzelis prie krioklio tai ir cia bus pasiulymas ,dar kitur ,kad moka mokescius uz grazu vaizda tai ir cia nuo Gedimino kalno reiktu ivesti ziurintiems

SUSIJUSIOS NAUJIENOS