Seimas tęsia naujojo Darbo kodekso projekto svarstymą | Diena.lt

SEIMAS TĘSIA NAUJOJO DARBO KODEKSO PROJEKTO SVARSTYMĄ

  • 0

Seimas ketvirtadienį tęs praėjusią savaitę pradėtą naujojo Darbo kodekso projekto svarstymą. Tuo metu Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija (LPSK) rengia dar vieną piketą, protestuodama prieš skubotą šio projekto svarstymą Seime.

LPSK piketą šalia Seimo rūmų rengia 10 valandą. Profesinių sąjungų atstovų teigimu, komitetuose nebaigti svarstyti visi su Darbo kodeksu susiję įstatymų projektai, atskiri Seimo nariai svarstymo eigoje teikia naujus pasiūlymus, todėl neaiški svarstomo įstatymų paketo visuma ir svarstymo skubotumas gali iškreipti deklaruotus socialinio modelio tikslus.

Parlamentarai ketvirtadienį ketina apsvarstyti darbo normas ir naują jų reglamentavimą bei mokėjimą už darbą poilsio ir švenčių dienomis, viršvalandžius, o taip pat atlyginimą už darbą esant nukrypimų nuo normalių darbo sąlygų.

Planuojama, kad Seimas aptars darbo užmokesčio mokėjimo tvarką ir įpareigojimus darbdaviams ir darbuotojams tais atvejais, kai atlyginimo mokėjimas vėluoja.

Taip pat gali būti pradėtos diskusijos dėl straipsnių, susijusių su darbuotojų reikalavimų gynimu darbdaviui tapus nemokiam, išskaitomis bei žalos atlyginimu.

Taip pat Seimas imsis darbuotojų atstovų veiklos garantijų bei apsispręs, ar Lietuvoje leisti toliau veikti darbo taryboms, kurios nepasiteisino.

Jeigu Seimas ketvirtadienį naujojo Darbo kodekso projekto svarstymo nebaigs, planuojama, kad nenumatytas pasėdis būtų šaukiamas kitą savaitę, kuri pagal Seimo plenarinių posėdžių grafiką turėtų būti laisva ir parlamentarai dirbtų su rinkėjais.

Kol kas Seimas yra apsvarstęs beveik 140 naujojo Darbo kodekso straipsnių iš 260-ies. Iš esmės pritarta visiems Socialinių reikalų ir darbo komiteto siūlymams, kai kuriais iš jų darbdaviai yra nepatenkinti.

Planuojama, kad naujasis kodeksas bus priimtas iki vasaros ir jis įsigalios nuo 2017 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS