Seimo moterys prašys etikos sargų įvertinti P. Gražulio elgesį | Diena.lt

SEIMO MOTERYS PRAŠYS ETIKOS SARGŲ ĮVERTINTI P. GRAŽULIO ELGESĮ

Seimo Moterų grupės narės svarsto galimybę prašyti Seimo Etikos ir procedūrų komisijos įvertinti nesantuokinio vaiko susilaukusio Seimo nario Petro Gražulio elgesį.

Tai Eltai sakė Seimo Moterų grupės pirmininkės pavaduotoja Dovilė Šakalienė.

„Priėjome prie išvados, kad Petro Gražulio elgesys darant psichologinį spaudimą besilaukiančiai jo vaiko motinai nutraukti nėštumą ir taip pat pastarieji grasinimai atimti iš motinos vaiką galimai nedera su politikų elgesio kodekso nuostatomis. Tikrai manome, kad Etikos ir procedūrų komisija turėtų atlikti tyrimą ir įvertinti šitokį Seimo nario elgesį“, - sakė Seimo narė D. Šakalienė.

Jos teigimu, tai nutarta antradienį vykusiame Moterų iniciatyvinės grupės posėdyje, kuriame dalyvavo Seimo narės Aušrinė Armonaitė, Ingrida Šimonytė, Ona Valiukevičiūtė, Rasa Budbergytė ir Agnė Bilotaitė.

„Mes nebuvome dauguma Moterų grupės narių, todėl dar nesame tikros, ar tas kreipimasis bus oficialiai nuo visos Moterų grupės ar nuo konkrečių Seimo narių“, - sakė D. Šakalienė.

Ji nemano, kad P. Gražulio elgesys vertas apkaltos. „Iš tikrųjų vis dėlto racionaliai vertinant situaciją aš abejoju, ar toks elgesys lemtų apkaltos galimybę, tačiau sveiku protu vertinant akivaizdu, kad etikos čia mažai“, - mano parlamentarė D. Šakalienė.

P. Gražulio nepagailėjo ir partiečiai - jo narystė partijoje „Tvarka ir teisingumas“ sustabdyta metams.

Seime kilo skandalas, kai žiniasklaidoje pasirodė žinia apie tai, kad su palangiške Birute Navickaite Seimo narys P. Gražulis susilaukė nesantuokinio vaiko, primena ELTA.

Politikui inkriminuojama ir tai, kad jis esą siūlė moteriai nutraukti nėštumą.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Rinkėjai

.Naivūs,suklaidinti rinkėjai ilgam apgyvendino dykaduonį Gražulį ,Palangos mergaičių apsėklintoją,LR Seime.

As

Man tai geda uz tas seimo moteris

deinis

Ar tikrai visos seimo moterys prašys Gražulio nors jisįrodė kad gali
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS