Seimo pirmininkui teko atsakinėti į A. Širinskienės komisijos klausimus | Diena.lt

SEIMO PIRMININKUI TEKO ATSAKINĖTI Į A. ŠIRINSKIENĖS KOMISIJOS KLAUSIMUS

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako su Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) nariais aptaręs vadovybės, o ne darbuotojų klausimą.

„Tuo metu pas mus vyko susitikimas, buvo susirinkęs VTEK tokiu tikslu, kad jie sprendė problemą, kas turi pirmininkauti VTEK. Toks buvo kontekstas, o toliau sprendimai buvo priimami VTEK“, – trečiadienį Seimo laikinajai komisijai dėl galimai neteisėto poveikio sakė V. Pranckietis.

Komisija trečiadienį aiškinosi epizodą dėl VTEK. Poveikiu šiaip komisijai „valstiečių“ lyderiai kaltina buvusį bendražygį Povilą Urbšį.

Jų teigimu, buvęs Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto pirmininkas galėjo nurodyti VTEK nariams iš pareigų atleisti tuometinį  VTEK Prevencijos skyriaus vedėją Mindaugą Siaurį.

Aš net nežinojau tokios pavardės tuo metu, kas toks M. Siaurys ir ką jis daro.

Šioje istorijoje minimas ir Seimo pirmininkas V. Pranckietis, rengęs pasitarimą dėl situacijos VTEK.

V. Pranckietis Seimo komisijai tvirtino tuomet per susitikimą M. Siaurio pavardės net nežinojęs.

„Aš net nežinojau tokios pavardės tuo metu, kas toks M. Siaurys ir ką jis daro. Aš nevadovauju VTEK, mes sprendėme su komisija kausimą, kas turi pirmininkauti, jie atnešė žinią, kad pirmininkaus ne seniausias pagal amžių narys, nes visi atsisakė“, – teigė Seimo pirmininkas.

Perklaustas, ar neragino atleisti M. Siaurio, parlamento vadovas sakė, jog nesprendžia tarnautojų, kurie nėra jam pavaldūs, priėmimo ar atleidimo.

VTEK klausimą į galimos politinės korupcijos tyrimą atliekančios laikinosios komisijos darbotvarkę įtraukę „valstiečiai“ yra paviešinę slapta įrašytą pokalbį tarp trijų Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos narių ir tuometinio komisijos Prevencijos skyriaus vedėjo M. Siaurio dėl pastarojo atleidimo iš darbo.

Įraše M. Siaurys raginamas savo noru išeiti iš darbo, sakoma, kad to nepadaręs bus atleidžiamas, esą jo atleidimo pageidauja kai kurie Seimo nariai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Virgs

Gerb.varyk tu tą. Širinskienę ant trijų raidžių.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS