Seimo pirmininkas susitiks su Kinijos prezidentu | Diena.lt

SEIMO PIRMININKAS SUSITIKS SU KINIJOS PREZIDENTU

  • 0

Kinijoje viešintis Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis trečiadienį susitiks su šios šalies prezidentu Xi Jinpingu (Si Dzinpingu).

Susitikime dalyvaus ir kitų Baltijos bei Šiaurės šalių parlamento pirmininkai. Jame daugiausia dėmesio bus skiriama Kinijos vadinamajai „Vienos juostos, vieno kelio“ iniciatyvai, kuria siekiama užmegzti glaudesnius ryšius su Europos, Azijos ir Afrikos šalimis.

Susitikimo išvakarėse V. Pranckietis pabrėžė Lietuvos kaip tranzitinės šalies patirtį.

„Visais laikais buvome transporto koridoriumi tarp Rytų ir Vakarų. Šiandien regione išsiskiriame neužšąlančiu Klaipėdos uostu, multimodaliniais terminalais, taip pat dviejų vėžių geležinkelių tinklu. Lietuva nuolatos investuoja į transporto infrastruktūros kūrimą ir atnaujinimą. Geriausias pavyzdys – „Rail Baltica“, kuris šiuo metu yra didžiausias bendrai su Latvija ir Estija įgyvendinamas transporto infrastruktūros projektas“, – pranešime spaudai teigė V. Pranckietis.

Lietuva pernai per devynis mėnesius į Kiniją  eksportavo prekių už 132 mln. eurų. Palyginti su tuo pačiu 2016 metų laikotarpiu, eksporto apimtys padidėjo 50 procentų.

Tačiau kai kurie Lietuvos pareigūnai atsargiai vertina komunistinės Kinijos  galimas investicijas nacionalinio saugumo požiūriu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS