Seimo pirmininkė: ieškant kandidato į švietimo ministrus nereikėtų eksperimentuoti | Diena.lt

SEIMO PIRMININKĖ: IEŠKANT KANDIDATO Į ŠVIETIMO MINISTRUS NEREIKĖTŲ EKSPERIMENTUOTI

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad likus nedaug laiko iki kadencijos pabaigos, ieškant kandidato į švietimo, mokslo ir sporto ministro postą nereikėtų eksperimentuoti.

„Dabartinėje situacijoje svarbu nenuskubėti su bet kokiu kandidatu. Man atrodo, kad laikas yra sudėtingas ir mėnesių liko nebe tiek daug, kad būtų galima eksperimentuoti. Pateisinu tai, kad atsakingai ieškoma kandidato“, – Seime susirinkusiems žurnalistams antradienį sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Nors viešojoje erdvėje pasigirdus svarstymų, kad į postą galėtų grįžti šioje kadencijoje atsistatydinusi Jurgita Šiugždinienė, pasak parlamento vadovės, konkrečių kandidatų koalicijos partneriai kol kas neaptarinėjo.

„Konkrečių pavardžių tikrai neaptarinėjome. Kaip suprantu, prezidentas yra pasakęs, kad neskubės tvirtinti, o premjerė yra pasakiusi, kad neskubės teikti“, – sakė Seimo pirmininkė.

„Tikiuosi ir linkiu, kad premjerė sėkmingai susitvarkytų su tuo sudėtingu uždaviniu rasti gerą, tinkamą kandidatą“, – pridūrė ji.

Gintautas Jakštas iš švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigų trauktis nusprendė praėjusią savaitę. Tokį sprendimą, anot jo, lėmė premjerės Ingridos Šimonytės aplinkos asmenų duodami nurodymai „be galimybės diskutuoti“.

Politikas darbą pradėjo pernai liepą, pakeitęs iš šių pareigų gegužę pasitraukusią J. Šiugždinienę. Politikė tokį sprendimą priėmė visuomenėje kilus abejonių, ar ji skaidriai panaudojo išmokas savivaldos politikams būdama Kauno savivaldybės tarybos nare.

Premjerė laikinai švietimo ministrės pareigas eiti paskyrė socialinės apsaugos ir darbo ministrę Moniką Navickienę.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Butinai

Itraukit seimo pirmininkes senelio su T34 zygdarbius Lietuvoje I nauja mokymo programa

Senelis ant tanko

Greičiau rinkimai, gal nebematysime jų?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS