Seimo pirmininkė susitikime su Lenkijos kolega akcentavo strateginę šalių partnerystę | Diena.lt

SEIMO PIRMININKĖ SUSITIKIME SU LENKIJOS KOLEGA AKCENTAVO STRATEGINĘ ŠALIŲ PARTNERYSTĘ

  • 4

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen antradienį Varšuvoje susitikusi su Lenkijos Seimo maršalka Szymonu Holownia (Šimonu Holovnia) akcentavo strateginę šalių partnerystę.

„Susitikime kalbėjome apie kokybinį dvišalių santykių plėtros šuolį. Ypač plėtojant transporto ir energetikos jungtis, spartinant ekonominę integraciją, įmonių ir žmonių bendradarbiavimą“, – pranešime cituojama Seimo vadovė.

Anot V. Čmilytės-Nielsen, transporto jungtys tarp dviejų valstybių reikšmingos karine ir gynybine prasmėmis. Ji pridūrė, kad Lietuva yra suinteresuota stiprinti karinį bendradarbiavimą su Lenkija.

Jos teigimu, Lietuva ir Lenkija ateityje galėtų prisiimti regiono ateities lyderių vaidmenį.

„Ypač turint omenyje tai, kad kitais metais Lenkija pirmininkaus Europos Sąjungai, o 2027 metais – Lietuva“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Prioritetiniu uždaviniu V. Čmilytė-Nielsen ir S. Holownia išskyrė paramą Ukrainai. Anot jų, Ukrainai laimėjus karą prieš Rusiją, tapus Europos Sąjungos ir NATO nare, tai galėtų paveikti ir Baltarusijos ateitį.

Antradienį taip pat numatyti Seimo vadovės susitikimai su Senato maršalka Malgorzata Kidawa-Blonska (Malgožata Kidavą-Blonska) ir kitais Lenkijos valdžios atstovais.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Strateginė... :(

:( Kurgi ne.

taip , dar

viduramžiais broliavomes .......... tik uzmirsome kokia kalba kalbėt turėjome priverstinai

Protu nesuvokiu

Kada ji nebesivaidens spaudoje ir ekranuose? Kaip ji jaučiasi į mūsų šalies politiką atėjusi iš tokios nuskalstamos gimnės? Be tautybės, be tapatybės. ... Vieni vaikai - rusai, kiti švedai. Ar tokiai "politikei" ką nors reiškia žodis LIETUVA?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS