V. Čmilytė-Nielsen Prancūzijoje ragino spartinti Europos ginklų gamybą | Diena.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN PRANCŪZIJOJE RAGINO SPARTINTI EUROPOS GINKLŲ GAMYBĄ

  • 35

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen trečiadienį lankydamasi Prancūzijoje ragino spartinti Europos ginklų gamybą.

„Visi suprantame, kad lemiama Ukrainos pergalė yra esminė Europos ir pasaulio saugumo prielaida. Todėl ypač svarbu laiku suteikti karinę, ekonominę, politinę ir humanitarinę pagalbą, kad Ukraina kuo greičiau laimėtų karą ir pagerėtų saugumo situacija pasaulyje“, – Seimo pranešime cituojama V. Čmilytė-Nielsen.

„Be to, būtina spartinti Europos ginklų gamybą. Ir trečia, Europos Sąjunga privalo remti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas, perkančias karinę įrangą, visų pirma –  šaudmenis, pasaulinėje rinkoje“, – pridūrė parlamento vadovė.

Taip ji kalbėjo po susitikimo su Prancūzijos Senato Pirmininku Gerardu Larcheriu (Žeraru Laršė). Jame aptarta parama Ukrainai, NATO rytinio flango ir Baltijos valstybių saugumo stiprinimo temos.

Anot Seimo vadovės, finansinė ir karinė pagalba Ukrainai yra ir investicijos į Europos, taip pat ir Baltijos valstybių, saugumą.

Pasak jos, Europos Sąjungai ir NATO reikalingas aiškus Ukrainos pergalės planas, kuriame būtų numatytas ilgalaikis ir nuolatinis karinės paramos teikimas.

„Su kolega aptarėme, kad šiame plane taip pat turi būti numatytas tolimojo nuotolio raketų, bepiločių orlaivių, šaudmenų, aviacijos ir kitų pagalbinių gynybos sistemų teikimas Ukrainai. Ilgalaikiai įsipareigojimai nepertraukiamai teikti karinę paramą yra svarbūs ne tik Ukrainos pergalei, bet taip pat nacionaliniams ES ir NATO valstybių interesams užtikrinti“, – kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

Viešėdama Prancūzijoje Seimo vadovė taip pat susitiks su kitų valstybių parlamentų pirmininkėmis, dalyvaus įvairiuose renginiuose, kuriuose politikos lyderės ketina pasirašyti moterų teises remiančią deklaraciją.

Ketvirtadienį numatytas parlamentų pirmininkių ir Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono (Emaniuelio Makrono) susitikimas. Vakare V. Čmilytė-Nielsen susitiks su Prancūzijos lietuvių bendruomene.

Rašyti komentarą
Komentarai (35)

Ale

tikrai ėmė ir paklausė tos čmil ir ims labai daug gaminti, komikė !!!

Chi chi chi

Na, straipsnis apie ginklus, o senas Kremliaus ciuckis Kęstas apie miltus. ..........Kol kas į kelnes varo skystai, bet žada pradėti šaudyti miltais.

Kęstas

Kodėl Lietuvos elitas vėl tuštinasi miltais? Vakarų šalių elitas vengia dar didesnių maisto kainų Vakaruose ir bado likusiame pasaulyje, todėl susilaiko nuo Ukrainos, Baltarusijos ir Rusijos, pagrindinių maisto ir trąšų tiekėjų likusiam pasauliui, prekybos maistu trukdymo. Lietuvos valdžia, kaip piktas šuniukas, stengiasi įkąsti Rusijai, tai urzgia į rusiško maisto pusę, nepaisydama net galimybės sukelti politinę suirutę ją ginančiuose Vakaruose. Europos Sąjungos biurokratai sugalvojo mažiau pavojingą būdą įgelti Rusijai: be muitų įsileido Ukrainos maistą. Pigus ir nešvarus ukrainiečių maistas numušė maisto kainas ES ir baigia sunaikinti maisto gamybą Europos Sąjungoje. Lenkų žemdirbiai su tuo kovoja, padedami jų vyriausybės. O Lietuvos elitas tuštinasi miltais ir tikisi, kad riestainiai atpigs. (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS