Šiaulių vicemerais tapo D. Griškevičius ir E. Elijošius | Diena.lt

ŠIAULIŲ VICEMERAIS TAPO D. GRIŠKEVIČIUS IR E. ELIJOŠIUS

Šiauliuose antradienį prisiekusi naujos kadencijos taryba paskyrė vicemerus, jais tapo iki šiol šias pareigas ėjęs komiteto „Dirbame miestui“ atstovas Domas Griškevičius bei „valstiečių“ atstovas Egidijus Elijošius.

Savivaldybės administracijai per pirmą posėdį vadovauti paskirtas gruodį iš šių pareigų atleistas Antanas Bartulis, jis iki šiol ėjo mero patarėjo pareigas.

„Dėkoju visiems šiauliečiams, kurie įvertino mūsų įdirbį ir suteikė naują įpareigojimą dalyvauti dar viename miesto raidos etape. Šiandien priesaiką davę naujosios tarybos nariai yra kupini geriausių ketinimų ir norų vesti Šiaulius į priekį“, – po priesaikos kalbėjo Šiaulių meru antrai kadencijai išrinktas Artūras Visockas.

Mero sąrašas „Dirbame miestui“ savivaldybės taryboje turės 16 narių. Jo atstovai antradienį patvirtino sudarę koaliciją su trimis Valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovais. Jungtis prie koalicijos pakviesti ir kitų frakcijų nariai.

Į tarybą Šiauliuose taip pat išrinkta po du Darbo partijos, Liberalų sąjūdžio ir socialdemokratų atstovus bei po tris visuomeninio rinkimų komiteto „Valerijaus Simulik judėjimo „Už Šiaulius“ ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąjungos atstovus.

Visos partijos antradienį paskelbė įkuriančios atitinkamas frakcijas. „Už Šiaulius“, Darbo partijos bei Liberalų sąjūdžio frakcijos pasiskelbė opozicinėmis.

Antradienį iš pareigų atleistas laikinai administracijos direktoriaus pareigas ėjęs Gintautas Sitnikas ir jo pavaduotojas Marijus Velička.

Iš viso Šiaulių miesto taryboje dirba 31 politikas.

 

GALERIJA

  • Egidijus Elijošius
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS