Širvintų merė Ž. Pinskuvienė palieka „darbiečius“ ir kuria naują judėjimą | Diena.lt

ŠIRVINTŲ MERĖ Ž. PINSKUVIENĖ PALIEKA „DARBIEČIUS“ IR KURIA NAUJĄ JUDĖJIMĄ

Širvintų rajono merė ir buvusi Darbo partijos pirmininkė Živilė Pinskuvienė pirmadienį pranešė paliekanti Darbo partiją ir kurianti naują visuomeninį judėjimą.

„Įkūrėme visuomeninį judėjimą „Drauge kurkime Širvintų krašto ateitį“ ir dalyvausime su visuomeniniu judėjimu“, – BNS sakė Ž. Pinskuvienė.

Ji sakė esanti išrinkta šio judėjimo valdybos pirmininke. Nors oficialiai judėjimas įregistruotas lapkričio pradžioje, planai jį kurti, pasak Širvintų rajono merės, brendo jau seniai, pirmasis susirinkimas vyko liepos mėnesį.

Registrų centro duomenimis, judėjimo pirmininkė yra Širvintų tarybos narė Marija Gudonienė, išrinkta su Darbo partija, judėjimo steigėjai – M. Gudonienė, Ž. Pinskuvienė, savivaldos, Seimo rinkimuose su „Darbo partija“ dalyvavusios Ž. Pinskuvienės padėjėja savivaldybėje Janina Greiciūnaitė ir Širvintų rajono savivaldybės administracijos direktorė Ingrida Baltušytė – Četrauskienė.

Pasak Ž. Pinskuvienės, prie judėjimo jungiasi visi Širvintų rajono taryboje dirbantys jos bendražygiai. Ji nedetalizavo, kiek žmonių iš Darbo partijos Širvintų skyriaus galėtų prisijungti prie naujojo judėjimo, tačiau patvirtino, kad jų gali būti nemažai.

„Aš niekada nebuvau viena, visą laiką turėjau labai stiprią komandą“, – sakė Ž. Pinskuvienė.

Anot jos, šiuo metu yra pateikti 83 prašymai prisijungti prie visuomeninio judėjimo.

Šių metų liepos pabaigoje Ž. Pinskuvienė po kiek daugiau nei pusmečio vadovavimo pranešė atsistatydinanti iš Darbo partijos pirmininkės pareigų.

Ji atsistatydino praėjusi savaitei po Darbo partijos įkūrėjo, europarlamentaro Viktoro Uspaskicho sugrįžimo į šią politinę jėgą. Iki sausį vyksiančių partijos pirmininko rinkimų „darbiečiams“ laikinai vadovauja Šarūnas Birutis.

Partijos pirmininko pareigų žada siekti ir V. Uspaskichas. Prieš grįždamas į partiją jis yra raginęs Ž. Pinskuvienės vadovavimu nepatenkintus „darbiečius“ keisti partijos vadovybę.

Paklausta, ar jos sprendimas susijęs su šiomis aplinkybėmis, Ž. Pinskuvienė teigė esanti „sutverta darbui, o ne intrigoms“.

Širvintų rajono savivaldybės taryboje su Darbo partija išrinkta 10 iš 21 tarybos nario.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

eikit visi

na,bet graži...........

NA TAI

dar vienas jedinstvos junginys? vieningos širvintos??? :)

Nepartine

Teisingai, seniai reikejo iseiti is Uspaskicho UAB’o.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS