Siūloma keisti Švietimo ir mokslo ministerijos pavadinimą | Diena.lt

SIŪLOMA KEISTI ŠVIETIMO IR MOKSLO MINISTERIJOS PAVADINIMĄ

Įvairioms frakcijoms atstovaujanti Seimo narių grupė siūlo keisti Švietimo ir mokslo ministerijos pavadinimą į Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją.

Tokį rezoliucijos projektą įregistravę parlamentarai kviečia Vyriausybę, vadovaujantis Konstitucija, iki šių metų spalio 1 d. inicijuoti Vyriausybės įstatymo pakeitimus, susijusius su Švietimo ir mokslo ministerijos pavadinimo pakeitimu.

Keisti ministerijos pavadinimą siūloma, siekiant „pagerinti tarptautinį bendradarbiavimą fizinio aktyvumo ir sporto srityse ir sustiprinti valstybės sporto institucijos -Švietimo ir mokslo ministerijos - vaidmenį sporto srityje“.

Tokiu būdu taip pat siekiama sudaryti sąlygas reikšmingai padidinti sporto prestižą visuomenėje ir valstybės bei savivaldybių institucijose ir įstaigose.

Rezoliucijos projekto autoriai akcentuoja sporto šviečiamąją, ugdomąją, sveikatinimo, socialinę ir ekonominę reikšmę, siekiant strateginių Lietuvos tikslų.

Septynioliktosios Vyriausybės programoje yra įtvirtintas siekis kūno kultūrą ir sporto politiką pakelti į aukštesnį lygmenį ir taip užtikrinti valstybės politikos kūno kultūros ir sporto srityje formavimo ir įgyvendinimo nuoseklumą ir ambicingumą.

Rezoliucijos projektą dėl Švietimo ir mokslo ministerijos pavadinimo teikia Seimo nariai Kęstutis Smirnovas, Artūras Skardžius, Dainius Kepenis, Saulius Skvernelis, Virgilijus Poderys, Jonas Liesys, Sergejus Jovaiša, Andrius Kupčinskas, Algirdas Butkevičius ir kiti parlamentarai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

"Beraščių prieglauda"... chm, gal ir tinka.

Markas

Fb grupė Pažangi valstybė jau buvo iškėlusi tokią idėją. Kultūros ministerija taip pat turi tapti ŠMM departamentu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS