Siūloma lengvinti užsieniečių tapimą partijų nariais, leisti jiems steigti partijas | Diena.lt

SIŪLOMA LENGVINTI UŽSIENIEČIŲ TAPIMĄ PARTIJŲ NARIAIS, LEISTI JIEMS STEIGTI PARTIJAS

  • 7

Teisingumo ministerija parengė pataisas, kurios leistų užsieniečiams Lietuvoje steigti partijas, palengvintų sąlygas tapti jų nariais.

Pataisos parengtos po Europos Komisijos (EK) pastabų, kad Lietuvoje esamas reguliavimas nesuderinamas su Europos Sąjungos (ES) teise. Dabar norėdami stoti į partiją Lietuvoje gyvenantys kitų ES šalių piliečiai turi be pertraukos pragyventi Lietuvoje penkerius metus. Steigti partijas gali tik Lietuvos Respublikos piliečiai.

Pagal pataisas politinės partijos steigėjais ar nariais galėtų būti ES valstybės narės piliečiai, teisėtai atvykę į Lietuvą ilgesniam negu trijų mėnesių terminui ir deklaravę savo gyvenamąją vietą Lietuvoje.

Ministerija tikisi, kad priėmus pataisas EK nutrauks ES teisės pažeidimo procedūrą ir „bus išvengta galimų didelių finansinių baudų“.

„Nepaisant pagal Lietuvos teisę esančių galimybių nebūnant politinės partijos nariu būti kandidatu per vietos savivaldybės ir Europos Parlamento rinkimus, Europos Komisija mano, kad galimybė visapusiškai naudotis politinėmis partijomis ir jų infrastruktūra yra esminis rinkimų kovos ir atitinkamai veiksmingo naudojimosi teise būti kandidatu (...) veiksnys“, – pataisą aiškina ministerija.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

visi buve kgbesnikai ir ju suneliai su dukrelem

ir anukeliais ,sulinde y teisingumo ministerija ,teismus ,prokuratura ir valstybes sauguma---ir siuo metu ardo ,naikina valstybe is vidaus , kurpdami antivalstybinius istatymus ,priestaraujancius Lietuvos Konstitucijai ir siulydami stai tokius ,,,,siulymus,,,,,,,

prasideda.... idiotu is teisesmaukiniu gaujos

,,,,siulymai,,,, jus debilai pamastykit aplamai ka daryt ruosiates , nes tuoj tu sukurtu ,,,partiju,,, reikalavimu statysit mecetes ir minaretus ,mokyklas ir gatviu bei parduotuviu iskabas keisit lietuvoj,, o ligoninese ir poliklinikose turesit verteju biurus steigt ir spauzdint ligos biuletenius visom pasaulio kalbom.................ir is kur tie pridurkai su savo ,,,,siulymais ,,, lenda , kas juos veisia ant lietuvos ????

ar,

kvailumas turi riba ir net truputi nuovokas, nes tau jau riba, demokratinėmis priemonėmis okupuoti valstybę, belieka pasidomėti tuo „auksinių“ minčių siūlytojais arba kas šitas marionetes tampo?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS