Siūloma suvienodinti socialines garantijas pabėgėliams | Diena.lt

SIŪLOMA SUVIENODINTI SOCIALINES GARANTIJAS PABĖGĖLIAMS

  • 3

Ministrų kabinetas pirmadienį pasiūlė apsvarstyti galimybę suvienodinti socialines garantijas asmenims, gavusiems ir pabėgėlio, ir laikinosios apsaugos statusą.

Pasiūlymai pateikti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai, BNS sakė Vyriausybės vicekancleris Rimantas Vaitkus.

„Siūlome Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai pasvarstyti galimybę pakeisti teisės aktus taip, kad socialinės paramos dydis nepriklausytų nuo jiems suteiktos apsaugos statuso“, – teigė jis.

Pasak R. Vaitkaus, šiuo metu Lietuvoje integracijos procesą praėjusiems pabėgėliams nevienodai taikomos išmokos mirties atveju, taip pat išmokos vaikams ar neįgaliesiems.

Vyriausybės atstovas sakė, kad šiuo metu pabėgėlio statusą turintiems imigrantams šios pašalpos yra mokamos, o turintiems laikinosios apsaugos statusą – ne.

Gavus papildomos apsaugos statusą, asmeniui suteikiamas laikinas dvejų metų leidimas gyventi Lietuvoje su galimybe vėliau pratęsti šį terminą. Su pabėgėlio statusu asmeniui yra suteikiamas leidimas nuolat gyventi šalyje.

Lietuva per dvejus metus nuo pernai rugsėjo mėnesio yra įsipareigojusi priimti 1105 pabėgėlius pagal Europos Sąjungos (ES) perkėlimo programą. Iki šiol į Lietuvą buvo perkelti 39 asmenys, daugiausiai sirai ir irakiečiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

miestietė

Tada tegu ir Lietuvos žmonėms suvienodina socialines garantijas,kame reikalas?Ministrai turi daugiau garantijų,gauna daugiau atlyginimo ar gaila ir lietuviams taip pat padaryti.Kodėl nelegalams mokamos išmokos yra didesnės už dirbančio žmogaus atlyginimą?KODĖL?

geras

tegu lygina ir pensijas su ju gaunamom ismokom o tai ismokos tris kartus virsija pensijas

juokas

As galvojau,kad tu Rimai esi protingas,o pasirodo esi asilai, kuris daug metu atgal sėdėjai už laisvę, asilai tu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS