A. Skardžiaus apkaltos komisijai leista susipažinti su STT tyrimu | Diena.lt

A. SKARDŽIAUS APKALTOS KOMISIJAI LEISTA SUSIPAŽINTI SU STT TYRIMU

Specialiajai Seimo komisijai, tiriančiai, ar pradėti apkaltą Socialdemokratų darbo frakcijos nariui Artūrui Skardžiui, prokurorai leido susipažinti su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atliekamo ikiteisminio tyrimo medžiaga. Tai komisijos nariai padarys kitą savaitę.

„Seimo nariai vyks į Specialiųjų tyrimų tarnybą susipažinti su ikiteisminio tyrimo medžiaga“, – po komisijos posėdžio trečiadienį Seime žurnalistams sakė komisijos vadovė „valstietė“ Agnė Širinskienė. 

Pasak jos, vieni komisijos nariai dokumentus analizuos vieną dieną, kiti – kitą.

„Vienu metu nėra galimybės skaityti tokiam dideliam skaičiui žmonių“, – pridūrė ji. Pasak jos, susipažinimas su ikiteisminio tyrimo medžiaga „yra reikšmingas“.

„Tai yra ikiteisminis tyrimas, susijęs su dviem klausimais, kuriuos komisija nagrinėja, tame tarpe su A. Skardžiaus sutuoktinės ir jo paties verslu. Todėl taip, jis yra reikšmingas“, – tvirtino A. Širinskienė. 

2017 metų birželį STT po žiniasklaidos pranešimų grupei Seimo narių prašant pradėjo ikiteisminį tyrimą, ar A. Skardžius nepadarė korupcinių nusikaltimų, dalyvaudamas svarstant teisės aktus dėl vėjo energetikos, kai tuo pat metu nuomojo žemės sklypus šiam verslui plėtoti. STT yra pranešusi, kad įtarimai niekam nėra pareikšti.

Seimo Antikorupcijos komisijos, pernai tyrusios parlamentaro veiklą, prašymu STT atliko 2011-2017 metais A. Skardžiaus teiktų pataisų analizę.

2017 metų rugsėjo mėnesį STT atstovai komisijos narius informavo, kad A. Skardžiaus pataisos, susijusių su atsinaujinančia energetika, galėjo sudaryti išimtines sąlygas kai kurioms verslo grupėms, pavyzdžiui, mažųjų saulės elektrinių (iki 30 kW) savininkams. A. Skardžius STT išvadas vadina suklastotomis.

Tada STT atstovai aiškino, kad A. Skardžiaus teiktų pataisų vertinimo tikslas nebuvo nustatyti konkrečias naudas ar žalas, o tik nustatyti galimus korupcijos rizikos veiksnius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS