A. Skardžius laiku nedeklaravo savo ir žmonos sandorių ir pažeidė įstatymą | Diena.lt

A. SKARDŽIUS LAIKU NEDEKLARAVO SAVO IR ŽMONOS SANDORIŲ IR PAŽEIDĖ ĮSTATYMĄ

  • 6

Seimo narys Artūras Skardžius laiku nedeklaravo savo sandorių ir pažeidė interesų derinimo įstatymą, trečiadienį nusprendė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Atlikus privačių interesų deklaracijų duomenų analizę ir išnagrinėjus kitus tyrimo duomenis nustatyta, kad A.Skardžius penkis 2017 metais sudarytus sandorius, kurie viršija 3 tūkst. eurų sumą, savo privačių interesų deklaracijoje nurodė nesilaikydamas nustatyto 30-ies kalendorinių dienų termino.

Trys iš jų – kartu su sutuoktine sudaryti žemės pardavimo sandoriai; kiti du – valstybės politiko sutuoktinės fiziniam asmeniui suteikta paskola ir A. Skardžiaus su SEB banku sudaryta automobilio lizingo sutartis.

VTEK nurodo, kad tyrimas atliktas 15min.lt publikacijos ir žurnalistės atsiųsto pranešimo pagrindu. Portalas skelbė, kad A. Skardžiaus žmona Snieguolė ėmė pardavinėti Kaišiadorių rajone, Jakštonių kaime, prie Kauno marių esančio sklypo dalis, tačiau tai neatsispindėjo politiko interesų deklaracijoje.

Tirtos aplinkybės, kai A. Skardžius galbūt nedeklaravo arba pavėluotai deklaravo sudarytus sandorius.

Nusižengė ir VRK narė bei buvęs ministro patarėjas

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) narė Aistė Žilinskienė ir buvęs žemės ūkio ministro visuomeninis patarėjas Antanas Kontautas pažeidė įstatymą laiku nedeklaravę savo interesų.

Kaip trečiadienį nusprendė VTEK, A. Žilinskienė pavėlavo pateikti privačių interesų deklaraciją. Tyrimo duomenys rodo, kad A.Žilinskienė VRK narės pareigas pradėjo eiti 2017 metų birželį, tačiau privačių interesų deklaraciją pateikė po daugiau nei pusmečio – šių metų vasarį, kai pateikti privačių interesų deklaracijas privalu per 30 kalendorinių dienų nuo pareigų pradžios.

VTEK pabrėžia, kad įstatymas nenustato išimčių ar lengvinančių aplinkybių, kai galima nesilaikyti šio teisės aktų nuostatų, įpareigojančių tinkamai ir laiku deklaruoti privačius interesus.

Komisija rekomenduoja VRK pirmininkei ir administracijai priminti naujai pareigas pradėjusiems eiti VRK nariams apie valstybinėje tarnyboje dirbantiems asmenims nustatytą pareigą laiku ir tinkamai teikti privačių interesų deklaracijas.

Tyrimas atliktas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko Ramūno Karbauskio pranešimo pagrindu.

Taip pat VTEK nusprendė, kad buvęs žemės ūkio ministro visuomeninis patarėjas A. Kontautas pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas, reglamentuojančias privačių interesų deklaravimą, nes žemės ūkio ministro visuomeninio patarėjo pareigas pradėjo eiti 2017 metų sausio pradžioje, tačiau privačių interesų deklaraciją pateikė nesilaikydamas nustatyto 30 kalendorinių dienų termino.

Jis taip pat pavėlavo pateikti duomenis apie galiojančius ir kitus per paskutinius metus sudarytus 3 tūkst. eurų vertę viršijančius sandorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Irenai

o koks tamstos sutrikimas, kad matote tik 'viena akimi ' ? :))) pritariu , kad ir man neramu kai į seimą renka 'vienaakiai ' rinkėjai :) manau reikėtų būti teisingiems ir suvokti realią situaciją , o gal manote , kad 'šventųjų' negalima nei apklausti komisijose , nei kalbėti apie jų nusižengimus nors seime jie jau ne vieną dešimtmetį ir iki šiol 'nežino' ką ir kada reikia deklaruoti ? Tokia mano nuomonė .

kuo skiraisi ponios iš VRK nuo Skardžiaus?:)))

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė, kad Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) narė Aistė Žilinskienė pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo (VPIDVTĮ) reikalavimus nustatyta tvarka ir terminais deklaruoti privačius interesus.---Lietuvos teisininkų draugijos 2017 m. rugsėjo 20 d. siūlymą VRK nare paskirta Olga Kilkinova 2018-04-25- VRK narė O.Kilkinova pažeidė įstatymo nuostatas Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vienbalsiai nusprendė, kad Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) narė Olga Kilkinova pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo (VPIDVTĮ) reikalavimus nustatyta tvarka ir terminais deklaruoti privačius interesus (6 straipsnio 1 dalies 1 punktas, 7 straipsnio 1 dalis). Tiriant nustatyta, kad O.Kilkinova VRK nare buvo paskirta 2017 m. rugsėjo pabaigoje, tačiau šias pareigas privačių interesų deklaracijoje nurodė pavėlavusi – šių metų sausio pabaigoje

Anonimas

Ir kas toliau??? pažeidė ir???? kažkokia bauda? "atleidimas" iš darbo? ar bent jau draudimas dalyvauti sekančiuose rinkimuose????
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS