Skiriant valstybinę pensiją siūloma nediskriminuoti muitinės pareigūnų | Diena.lt

SKIRIANT VALSTYBINĘ PENSIJĄ SIŪLOMA NEDISKRIMINUOTI MUITINĖS PAREIGŪNŲ

Siūloma nustatyti, kad valstybinė pensija būtų skiriama  visiems muitinės pareigūnams be išimties, taip pat ir tiems, kurie tarnavo iki 2018 metų gruodžio 1 d. ir nebuvo perkelti į karjeros valstybės tarnautojų pareigas.

Tokį pasiūlymą Pareigūnų ir karių valstybinių pensijų įstatymo pakeitimo projektui įregistravo Seimo nariai „valstiečiai“ Aušra Papirtienė ir Tomas Tomilinas.

Šiuo projektu siekiama panaikinti Pareigūnų ir karių valstybinių pensijų įstatymo nuostatas, pažeidžiančias lygiateisiškumo ir teisingumo principus, skiriant pareigūnų valstybines pensijas.

Pasiūlymo autoriai pažymi, kad Seimo Teisės departamentas savo išvadoje pažymėjo, kad pagal įstatymo projektą muitinės pareigūnai, kurie nėra muitinės mobiliųjų grupių pareigūnai, muitinės postų pareigūnai ir muitinės pareigūnai, atliekantys kriminalinę žvalgybą ir (arba) ikiteisminį tyrimą bei kurie muitinės pareigūnais tarnavo iki 2018 gruodžio 1 d. ir nebuvo perkelti į karjeros valstybės tarnautojų pareigas  įgyvendinant Tarnybos muitinėje statuto  pakeitimą, teisės į pareigūnų ir karių valstybinę pensiją neįgytų.

„Siekiant užtikrinti vienodas garantijas visiems pareigūnams, siūlome nustatyti, kad valstybinė pensija būtų skirta visiems muitinės pareigūnams be išimties, taip pat ir tiems, kurie tarnavo iki 2018 gruodžio 1 d. ir nebuvo perkelti į karjeros valstybės tarnautojų pareigas“, – sako A. Papirtienė ir T. Tomilinas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Valstybinės pensijos

gali būti tik labai Lietuvai nusipelniusiems žmonėms ir sunkiai dirbusiems Tautos labui. O dabartinė tvarka kai kiekvienam šmikiui trinančiam sėdynę 20-30 metų seime, vyriausybėje ar kitose institucijose, suteikiama valstybinė pensija yra neteisinga. Visi senstame vienodai, visiems reikia išlaidų vaistams, geresniam kąsniui(ligų puokštė..) ir elementariausiom isąskaitom apmokėti. Todėl tos 3 pensijų rūšys Lietuvoje tiesiog piktina..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS