Socialdemokratai aptars savivaldos, partijos pirmininko rinkimus | Diena.lt

SOCIALDEMOKRATAI APTARS SAVIVALDOS, PARTIJOS PIRMININKO RINKIMUS

  • 2

Opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) šeštadienį per tarybos posėdį Vilniuje aptars savivaldybių tarybų, taip pat artėjančius partijos pirmininko rinkimus.

Partijos pranešime nurodoma, kad taryba diskutuos dėl tiesioginių LSDP pirmininko rinkimų procedūros, apsispręs dėl būsimo suvažiavimo datos ir darbotvarkės.

Socialdemokratai šiemet vyksiančiame suvažiavime antrą kartą pirmininką rinks tiesioginiuose rinkimuose.

Prieš dvejus metus pirmuosius tiesioginius partijos pirmininko rinkimus laimėjo Gintautas Paluckas, nugalėjęs tuometinį ūkio ministrą Mindaugą Sinkevičių.

Išsirinkus naują pirmininką partijos taryba 2017 metų rudenį priėmė sprendimą trauktis iš valdančiosios koalicijos su „valstiečiais“, dėl to nuo socdemų atskilo tam pasipriešinę partijos senbuviai Seime. Jie įkūrė naują Socialdemokratų darbo partiją, vadovaujamą Gedimino Kirkilo.

Visuomenės apklausos rodo, kad G. Palucko socialdemokratai su 6–8 proc. reitingu yra populiaresni nei valdantiesiems priklausantys socialdarbiečiai, šiems savo balsą žada apie 2–3 proc. gyventojų.

Lietuvos socialdemokratų partija yra didžiausia šalyje su daugiau kaip 17 tūkst. narių. Socialdemokratų frakcija Seime turi aštuonis narius.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Geras

Didžiausia popierinė organizacija. Vilniuje sugebėjo surinkti vos 49 kandidatus savivaldos rinkimams, nors deklaruoja apie 2600 narių. Jeigi jie meluoja deklaruodami narius, meluos ir visiems dėl vieno tikslo - valdžios.

siknoj sedi sitie paluckiniai

neolyberastiniai socdemai su savo sutve ir gaujos tikslais .... nieko bendro neturinciais su socialdemokratu partiju principais ir programom....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS