STT pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl Alytaus rajono tarybos narių kanceliarinių išmokų | Diena.lt

STT PRADĖJO IKITEISMINĮ TYRIMĄ DĖL ALYTAUS RAJONO TARYBOS NARIŲ KANCELIARINIŲ IŠMOKŲ

  • 3

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) penktadienį informavo pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl praėjusios kadencijos Alytaus rajono tarybos narių naudotų kanceliarinių išmokų.

„Rugsėjo 20 dieną pradėtas ikiteisminis tyrimas siekiant patikslinti gautą informaciją ir įvertinti, ar Alytaus rajono savivaldybėje tarybos nariams, skiriant išmokas su jų, kaip tarybos narių, veikla susijusioms išlaidoms apmokėti, nebuvo padaryta nusikalstama veika – piktnaudžiavimas, siekiant turtinės ar kitokios asmeninės naudos“, – BNS sakė sakė STT atstovė Julija Gorovniovaitė.

Šiuo metu STT ikiteisminius tyrimus atlieka dėl 12 savivaldybių tarybos narių išmokų: Šiaulių miesto, Mažeikių rajono, Neringos, Šilutės rajono, Pagėgių, Kauno miesto, Kauno rajono, Jonavos rajono, Ignalinos rajono, Vilniaus miesto, Lazdijų rajono, Alytaus rajono.

Tyrimų teisėsauga ėmėsi visuomenininkui Andriui Tapinui ėmus viešinti skirtingų savivaldybių tarybų narių išlaidas.

Remiantis A. Tapino iniciatyvos surinktais duomenimis, buvęs Alytaus rajono meras, konservatorius Algirdas Vrubliauskas degalinėse už vadinamąsias kanceliarines išlaidas kuro vienu kartu pildavosi po 999 litrus. Jis nurodė šį kurą talpindavęs į „mobilią kuro kolonėlę“.

Visuomenininkų atliktame tyrime taip pat figūruoja anksčiau jau iš partijos pašalinti Danielius Jakubavičius ir Jūratės Overaitytė-Jakubavičienė, socialdemokratas Arūnas Dudėnas, per kadenciją pateikęs 450 kuro čekių iš tos pačios degalinės, „valstietis“ Algis Žėkas, toje pačioje degalinėje kurą pylęs 411 kartų.

Po paviešintos informacijos pastarojo narystė partijoje sustabdyta.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

pikis

Na būtų teisingiausia kai tik apsivogęs bet kokios organizacijos rinktas tarnautojas būtų tuoj pat nušalintas nuo darbo ir tada nereiktų Tapinui klajoti po Lietuvą

Klpd.

O dėl socministrės M.Navickienės vyro biznio nenorit pradėt tyrimo? O dėl Armonaitės diedo įkurtų įdarbinimo (pabėgėlių gabenimo į Lietuvą) centrų Nigerijoj irgi?

Kosmaras

Siaubas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS